Just Visualise It: Σε Λίγο Επιστρέφουμε Δριμύτεροι

Πολλοί αναρωτιούνται πως θα είναι επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την πανδημία. Θα είναι άραγε όπως ήταν πριν; Θα είναι μήπως διαφορετική;

Η επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Πολλοί αναρωτιούνται αν θα είναι όπως πριν. Ας θυμηθούμε όλοι τι μας ανησυχούσε πραγματικά πριν την πανδημία, τι πραγματικά επιθυμούσαμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε, στον εαυτό μας, στο εργασιακό μας περιβάλλον, στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους και συνεργάτες. Η καθημερινότητα για πολλούς δεν πρέπει να είναι όπως πριν. Χρειάζεται να είναι βελτιωμένη και αν ένα «καλό» άφησε πίσω της αυτή η πανδημία, είναι ότι μας χάρισε χρόνο και μας έδωσε την ευκαιρία να…παρατηρήσουμε την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας αλλά και της βελτίωσης του ίδιου μας του εαυτού σε διάφορους τομείς.

Ίσως κάποιοι να χαμογελάνε με τον τίτλο και να μην το πιστεύουνε αλλά όπως και να το βλέπουμε σε λίγο καιρό έρχεται η επιστροφή μας στην καθημερινότητα, με μέτρα ασφάλειας πάντα, αλλά έρχεται!

Και αυτό είναι σημαντικό να το σκεφτόμαστε και να το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Στην προσπάθεια να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επιστροφή μας υπάρχει μια τεχνική που βοηθάει. Οραματιστείτε την ημέρα που θα επιστρέψουμε στα γραφεία μας, τα παιδιά στα σχολεία τους, θα μπούμε στα αυτοκίνητά μας και θα μπορούμε να ταξιδέψουμε, να πάμε να γευματίσουμε με φίλους σε ένα εστιατόριο, να βγούμε το βράδυ με παρέα και να περάσουμε μέχρι αργά όλοι μαζί λέγοντας τα νέα μας και να αγκαλιάσουμε τους γονείς μας και τους φίλους μας όπως παλιά…

Όμορφα δεν φαντάζουν όλα; Η δύναμη του να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα, (την θετική αλλαγή που θα έρθει) ειλικρινά είναι από μόνη της θεραπευτική αλλά κυρίως μπορεί και παρακινεί ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Το γνωρίζουμε από έρευνες που έχουμε κάνει ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να «βλέπουμε» νοερά αυτό που επιθυμούμε. Η διαδικασία μας παρακινεί, μας «εμβολιάζει» θετικά και μας προετοιμάζει για αυτό που …έρχεται. Το πιο σημαντικό είναι ότι αλλάζει ακόμα και τη χημεία του εγκεφάλου μας, τον τροφοδοτεί με ντοπαμίνη, την ορμόνη της ευχαρίστησης και της εγρήγορσης…

Η τεχνική, αν το σκεφτείτε για πολύ κόσμο είναι γνωστή αλλά μέσα από την αρνητική της πλευρά. Κάθε φορά που λέμε στον εαυτό και μας .. «Και..αν» ουσιαστικά και πάλι νοερά έχουμε σκεφτεί αυτό που φοβόμαστε.

Την τεχνική ο ανθρώπινος εγκέφαλος την ξέρει. Απλώς χρειάζεται να τη χρωματίσουμε με αισιοδοξία αυτή τη φορά. Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: «γιατί να οραματιστώ την επόμενη ημέρα αφού κάθε φορά δεν έρχεται και παραμένω στην αναμονή»;

Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά… Παγκοσμίως αρχίζει και ολοκληρώνεται και το τρίτο lockdown με όλες δυστυχώς τις συνέπειές του, οι εμβολιασμοί είναι σε άλλο επίπεδο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήδη είναι θωρακισμένο και έτοιμο να επιστρέψει, και περισσότερο από κάθε άλλη φορά να βγει έξω να πάρει ανάσα.

Τί σημαίνει όμως «προετοιμάζομαι»; Τί σημαίνει «επιστρέφω στην καθημερινότητά μου»;

Την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού όπως έχουμε αναφέρει, όλοι κάναμε μια ενδοσκόπηση, μια μικρή αποδοχή των όσων αντικρύσαμε και αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η επιστροφή σε μια καθημερινότητα, επιβάλλει να έχει αλλαγές που στόχο έχουν τη βελτίωση. Ο ανθρώπινος νους έχει μια μαγική ικανότητα, να ξεχνάει τα δύσκολα και τα τραυματικά και να τα καταχωνιάζει αρνούμενος να τα αναβιώσει. Επιστρέφοντας όμως στη ζωή μας πίσω, η επιστροφή αυτή επιβάλλεται να είναι βελτιωμένη και όχι να συνεχίσει απλώς εκεί που την αφήσαμε. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, κοινωνικό, εργασιακό ακόμα και προσωπικό όλοι μας είδαμε τί θα μπορούσε να βελτιωθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο αυτόν τον τελευταίο χρόνο του σχετικού μας περιορισμού.

Οι στόχοι μας, οι αξίες μας, η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και εργασίας, οι σχέσεις μας με τους συναδέλφους, ο τρόπος επικοινωνίας με τους υπολοίπους και τα όρια ανοχής και εξάρτησης από ανθρώπους, η βελτίωση συμπεριφορών και η διεκδικητική συμπεριφορά με στόχο την εξάλειψη παραβατικών συμπεριφορών άλλων στο άτομό μας, ο αυτοέλεγχος, η αυτοφροντίδα, η υγεία μας ψυχική και σωματική, ήταν όλα θέματα και καταστάσεις που τις ζήσαμε και θελήσαμε αυτό το χρονικό διάστημα να τα αντιμετωπίσουμε.

Την επιστροφή μας στο γραφείο, με τους συναδέλφους πρέπει να τη νιώσουμε διαφορετικά, όχι γιατί είμαστε απλώς χαρούμενοι που επιστρέφουμε αλλά γιατί μέσα από όλη αυτή την κατάσταση είδαμε τα λάθη μας, ανακαλύψαμε τον εαυτό μας, παρατηρήσαμε τα θέλω μας και παλέψαμε για την υγεία μας και την αξία της ζωής.

Έχουμε λίγο ακόμα χρόνο μπροστά μας, ώστε η επιστροφή να είναι και άκρως συνειδητοποιημένη και επιτυχημένη. Εκμεταλλευτείτε την συγκυρία!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy