“Χάθηκαν” 21 εκατ. χρήστες κινητών στην Κίνα – Φόβοι για “εκρηκτική” αύξηση θυμάτων από τον ιό

Φόβοι ότι η Κίνα κρύβει τεράστιο αριθμό νεκρών

Την ίδια στιγμή που η Κίνα ανακοινώνει ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων, με τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ, ένα ανησυχητικό εύρημα αναδύθηκε από την εποχιακή έκθεση του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (ΜΙΙΤ). 

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) εξέδωσε στις 19 Μαρτίου τις τελευταίες στατιστικές για τον αριθμό των χρηστών τηλεφώνου σε κάθε επαρχία το Φεβρουάριο του 2020. Σε σύγκριση με την προηγούμενη ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε στις 18 Δεκεμβρίου 2019, για τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2019, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων έπεσαν δραματικά.

Ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων μειώθηκε από 1,601 δισ. χρήστες σε 1,58 δισ. χρήστες, σημειώνοντας πτώση 21 εκατ. χρηστών, όπως αποκαλύπτει το Epoch Times. 

Έλεγχος πολιτών και υγείας μέσω QR Code

“Το κινεζικό καθεστώς απαιτεί από όλους τους Κινέζους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να δημιουργήσουν έναν κώδικα υγείας. Μόνο με έναν πράσινο κωδικό επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είναι αδύνατο για ένα άτομο να ακυρώσει το κινητό του “, δήλωσε στον The Epoch Times στις 21 Μαρτίου ο Tang Jingyuan, σχολιαστής των υποθέσεων της Κίνας.

 

Σύμφωνα με το The Epoch Times, η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε για πρώτη φορά τους κώδικες υγείας σε κινητά τηλέφωνα στις 10 Μαρτίου. Όλοι οι άνθρωποι στην Κίνα ήταν υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή στο κινητό τους και να καταχωρήσουν προσωπικές πληροφορίες για την υγεία τους. Στη συνέχεια, η εφαρμογή δημιουργεί ένα QR Code, το οποίος έχει τρία χρώματα, για να ταξινομήσει το επίπεδο υγείας του χρήστη. Το κόκκινο σήμαινε ότι το άτομο έχει μολυσματική νόσο, το κίτρινο σήμαινε ότι το άτομο μπορεί να είναι μολυσμένος και το πράσινο σήμαινε ότι το άτομο δεν έχει κολλήσει.

Η κινεζική κυβέρνηση είπε ότι οι κώδικες υγείας προορίζονταν για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η “εξαφάνιση” εκατομμυρίων κινητών, μήπως σημαίνει και εκατομμύρια θύματα;

Το μεγάλο ερώτημα που έχει δημιουργηθεί, είναι αν η δραματική πτώση των λογαριασμών και τα “εξαφανισμένα” κινητά, μήπως αντιστοιχούν και σε θύματα της επιδημίας, καθώς ακόμα και αν μόλις το 10% από αυτά τα κινητά ανήκουν σε θύματα του κορωνοϊού που δεν έχουν καταμετρηθεί, τότε μιλάμε για 2 εκατομμύρια επιπλέον νεκρούς ου δεν έχουν μπει σε καμία στατιστική. Επιπλέον δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει αποκρύψει πολύ σημαντικά νούμερα από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Στις 25 Μαρτίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής, Han Xia, δήλωσε ότι η μείωση των λογαριασμών κινητών τηλεφώνων οφειλόταν εν μέρει στις επιχειρήσεις που έκλεισαν το Φεβρουάριο σύμφωνα με κυβερνητικές πολιτικές απομόνωσης, όπως ανέφερε το China News Network .

Ο Xia πρόσθεσε ότι η πτώση μπορεί επίσης να εξηγηθεί από το γεγονός ότι από τότε που οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έκλεισαν τα φυσικά τους καταστήματα κατά τη διάρκεια της εθνικής καραντίνας, οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς.

Η μη δημιουργία νέων λογαριασμών όμως, δεν αντιστοιχεί στην παύση χρήσης των παλιών και εγείρει όλο και περισσότερα ερωτήματα για την ακρίβεια των πληροφοριών από την Κίνα για την εξάπλωση του ιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ