Ο κορωνοϊός το απόλυτο «φάρμακο» της οικονομίας

Η παγκόσμια οικονομία ξέχασε πως το βασικότερο «γρανάζι» της ήταν και είναι οι άνθρωποι!

Έχοντας διανύσει μια πολύ οδυνηρή, για τις κοινωνίες κυρίως, δεκαετία, αυτή της οικονομικής κρίσης η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι χώρες του νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας, οι οποίες στην περίοδο αυτή χαρακτηρίστηκαν ως και «γουρούνια» (PIGS και PIIGS), έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον «εφιάλτη» του κορωνοϊού που όπως φαίνεται θα αφήσει το σημάδι του ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για την οικονομική αποτίμηση της κρίσης του κορωνοϊού όλα δείχνουν, αρκεί μόνο να δούμε τις απώλειες στα χρηματιστήρια, ότι αυτή θα είναι τερατώδες δημιουργώντας παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία η οποία αναζητά το κατάλληλο «φάρμακο» αυτής της κρίσης που εξελίσσεται και σε οικονομική.

Ωστόσο αυτό που έχει αξία να δούμε σε αυτή την κρίση, την κρίση του κορωνοϊού, είναι πως η οικονομία σε αυτή την φάση φαίνεται να είναι μια παράπλευρη – σημαντική ωστόσο – απώλεια, καθώς πλέον όλοι έχουν πέσει πάνω στους ανθρώπους που πλέον δεν λογίζονται ως απλοί αριθμοί, όπως συνέβη στην οικονομική κρίση που πέρασε σαν οδοστρωτήρας από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες με τις υπόλοιπες να παραμένουν στο ρόλο του παρατηρητή και του κριτή ταυτόχρονα δείχνοντας πολλές φορές ένα απάνθρωπο πρόσωπο.

Πλέον ο κορωνοϊός τους χτύπησε την πόρτα, ενώ «δίπλα» τους λαμβάνει χώρα, σε «ζωντανή μετάδοση», μια πραγματική τραγωδία με – πραγματικά – νεκρούς ανθρώπους και ανθρώπους που ζουν «φυλακισμένοι» στα ίδια τους τα σπίτια.

Η κρίση αυτή του κορωνοϊού είναι βαθειά ανθρώπινη και έρχεται να δείξει τους ηγέτες της Ευρώπης ότι η οικονομία δεν πρέπει να είναι ποτέ πάνω από τους ανθρώπους, γιατί πολύ απλά χωρίς τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία.

Όπως φαίνεται λοιπόν το φάρμακο του κορωνοϊού, το οποίο ακράδαντα πιστεύω, η βιομηχανία του φαρμάκου σύντομα (πολύ) θα βρει, μαζί με το νέο ιό θα «γιατρέψει» και την παγκόσμια οικονομία η οποία ξέχασε πως το βασικότερο «γρανάζι» της ήταν και είναι οι άνθρωποι!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy