Το απόλυτο «restart»

«Μείνετε ψύχραιμοι» είναι το μήνυμα που στέλνει ο νέος κορωνοϊός

Το μόνο που μένει να ακούσουμε (και να δούμε) είναι ότι οι πάγοι στην Ανταρκτική σταματούν να λιώνουν…

Προς το παρόν είδαμε να «καθαρίζει» το τοπίο στην Κίνα, αλλά και να προβάλουν στα -συνήθως- θολά νερά των καναλιών της Βενετίας , θαλάσσιοι οργανισμοί. Και όλα σε χρονικό διάστημα 2 – 3 εβδομάδων, όσο δηλαδή κρατά η κρίση του κορωνοϊού η οποία υποχρέωσε την ανθρωπότητα να σηκώσει «χειρόφρενο» για να προστατέψει ότι πολυτιμότερο έχει: Την ζωή, αλλά και την ίδια την ύπαρξη της!

Τα νέα αυτά, μαζί φυσικά με τις ειδήσεις που συνδέονται με την πορεία της εξεύρεσης της θεραπείας του κορωνοϊού από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αποτελούν ότι καλύτερο έχουμε πληροφορηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο οποίο – δυστυχώς – συνηθίσαμε να μετράμε νεκρούς εξαιτίας του Covid-19.

Παράλληλα, όμως, είδαμε τους περισσότερους να προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα η οποία μας επιβάλει να εργαζόμαστε από το σπίτι, κάνοντας χρήση τον άπειρων τεχνολογικών εφαρμογών που διατίθενται απλόχερα -και δωρεάν στην πλειονότητά τους. Πλέον, τα meetings γίνονται με τους συμμετέχοντες σε αυτά να φορούν ακόμη και τις πιτζάμες τους. Τόσο απλό. Μα και τόσο λογικό. Χώρια ότι προσθέτουν και μια διαφορετική πτυχή αμφισβήτησης της αναγκαιότητας των άπειρων πρόσωπο-με-πρόσωπο επαγγελματικών συναντήσεων επί καθημερινής βάσεως, οι οποίες επιτείνουν την τρέλα των ακολουθούμενων ωραρίων, επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω την αποτελεσματικότητά μας, το περιεχόμενο της εργασίας μας, ακόμη και το well-being μας.

Ο άνθρωπος έφτασε εδώ που είναι σήμερα, γιατί κατάφερε στο πέρασμα των αιώνων να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας καινούργιες συνθήκες, κανόνες και πλαίσια με βάση τα ζητούμενα της εποχής.

Αυτό θα πρέπει, λοιπόν, να αποτελέσει ένα από τα πρωταρχικά μηνύματα ως απόρροια της κρίσης τους κορωνοϊού, η οποία κρίση φαίνεται ότι σύντομα θα τελειώσει, καθώς οι επιστήμονες νυχθημερόν προσπαθούν να εντοπίσουν το μείγμα εκείνο των φαρμάκων που θα «νικήσει» τον «αόρατο εχθρό», που σε μια στιγμή μας «έκλεισε» στα σπίτια μας.

Ας διδαχθούμε και ας δημιουργήσουμε from scratch το νέο πλαίσιο και τους αντίστοιχους κανόνες στους οποίους θα κινηθεί κατά το προσεχές –μακρύ- χρονικό διάστημα η ανθρωπότητα.

«Μείνετε ψύχραιμοι» είναι το μήνυμα που στέλνει ο νέος κορωνοϊός που έχει ήδη αφαιρέσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο! Και, δυστυχώς, έχει ακόμη δρόμο να διαβεί…

Παράλληλα, o κορωνοϊός κατάφερε σε μια στιγμή να «ξεσκεπάσει» αυτούς που μέσα από την ρητορική του λαϊκισμού κατάφεραν να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Την κρίσιμη στιγμή όμως – όλοι αυτοί – έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Ας πάρουμε λοιπόν το «μήνυμα» και ας χαλαρώσουμε. Εξάλλου αυτό που – πλέον – ζητά ο καθένας από εμάς είναι να ζήσουμε! Τόσο απλό.

Ας το προσθέσουμε στην εξίσωση της επόμενης ημέρας και σίγουρα όλα θα αποδειχτούν καλύτερα, όσο και φωτεινότερα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy