Απλή καταγραφή – «τροφή» για σκέψη

Χωρίς σχόλια!

«Η απλή καταγραφή των γεγονότων χωρίς κανένα σχόλιο έχει και αυτή την σημασία της. Από μόνη της αποτελεί μια επιβράβευση ή κριτική για ότι συμβαίνει κατά την διάρκεια της χρονικής στιγμής που καταγράφονται τα γεγονότα τα οποία και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», μας είχε τονιστεί προ αρκετών ετών κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου δημοσιογραφίας που παρακολούθησε μια ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στις Βρυξέλες. Τότε, που εκκινούσαμε την δημοσιογραφική μας σταδιοδρομία. «Καταγράψτε τα δεδομένα από έγκυρες πηγές και απλά να τα παραθέτετε. Δεν χρειάζεται πάντα να σχολιάζετε. Άλλωστε δεν είστε ειδικοί σε όλα! Για αυτό και υπάρχουν οι ειδικοί που γνωρίζουν».

Θυμήθηκα τα προαναφερθέντα και επέλεξα -απλά- να καταγράψω και να μεταφέρω ταυτόχρονα δεδομένα και ειδήσεις που αφορούν και προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.

– Ελλάδα: Περισσότερα από 3.100 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι και 728 διασωληνωμένοι ανακοινώθηκαν το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021. Προηγήθηκε μια εβδομάδα όπου σταθερά οι διασωληνωμένοι κυμαίνονταν στους 700 και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να έχουν «γεμίσει». Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.826 θάνατοι.

– Ελλάδα: Το υπουργείο Παιδείας στις 26 Μαρτίου με αναλυτική του πρόταση στην επιτροπή των ειδικών ζητά το «άνοιγμα» Γυμνασίων και Λυκείων σε 7 ημέρες από σήμερα, στις 5 Απριλίου 2021.

– Ελλάδα: Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος δηλώνει -μεταξύ άλλων- στο Mega: «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου. Θα ανοίξουμε και την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο». «Πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών. Όσο για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι επ’ αυτού».

– Γερμανία: Η εφαρμογή ενός «σκληρού» lockdown στη Γερμανία διάρκειας 10 έως 14 ημερών, όπως ίσχυσε και κατά το περυσινό Πάσχα, θεωρείται ως απαραίτητο προκειμένου να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκεί Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. «Αν είχαμε “σπάσει” εγκαίρως το τρέχον κύμα, θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε τα πρώτα βήματα ανοίγματος, όπως βλέπουμε σε ορισμένα κρατίδια και δήμους. Βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία του συστήματος Υγείας», ανέφερε.

– Ολλανδία: Κατεγράφησαν κάτι παραπάνω από 8.500 κρούσματα, αποτελώντας τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρούνται σε ένα 24ωρο από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του εκεί Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. Το Ινστιτούτο προβλέπει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα εξακολουθήσει να αυξάνεται μέχρι τα τέλη Απριλίου. Σε ισχύ βρίσκονται μέτρα lockdown στα οποία περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και η απαγόρευση των δημόσιων και ιδιωτικών συναθροίσεων.

– Γαλλία: Ανακοινώνεται αριθμός-ρεκόρ νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν δηλώνει ότι ο ιός βρίσκεται σε έξαρση σχεδόν παντού στη χώρα και ανακοινώνει ότι τίθενται σε καθεστώς lockdown νέες περιοχές, ανάμεσά τους και η Λυών. Ήδη, η Περιφέρεια του Παρισιού, καθώς επίσης και μεγάλο τμήμα της βόρειας Γαλλίας βιώνουν στην πράξη το τρίτο lockdown από την έναρξη της επιδημίας, εδώ και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο.

– Ελλάδα: Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια», τόνισε η υφυπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy