Ημερίδα “Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα” από το ALBA και το ΣΕΒ

Ο  ΣΕΒ και το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece με την υποστήριξη του ICC International Chamber of Commerce, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα” η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου και ώρα 15.00, στο Μέγαρο Διοικητού Θεοδώρου Β. Καρατζά (Αμφιθέατρο), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Αιόλου 82-84 Αθήνα.

Η εκδήλωση  πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του πρώην Πρωθυπουργού, Π. Πικραμμένου, και έχει στόχο να ενημερώσει τους νομικούς, τα στελέχη της αγοράς και τους επιχειρηματίες για την πρακτική εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθουν αφορούν τη Ναυτική Διαμεσόλαβηση, την Προστασία του Καταναλώτη, την Αθλητική Διαμεσολάβηση,  τη Δικαστική Μεσολάβηση και άλλες μορφές Διαμεσολάβησης, και φυσικα την Επιχειρηματική Διαμεσολάβηση.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζητήση/στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή των Αντώνη Αργυρό, Δικηγόρο Αθηνών, Αναπλ. Νομικό Σύμβουλο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Μαχαίρα, Πρόεδρο Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, Εφέτη Αθηνών, Δικαστικό Μεσολαβητή, Εφετείο Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη, Πρόεδρο του τμήματος Νομικής Σχολής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Νικόλαο Τραυλό, Πρύτανη, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Η Διαμεσολάβηση θεωρείται ότι καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης καθώς πρόκειται για μια ευέλικτη διαδικασία, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες των μερών και τα απαλλάσσει από το κόστος και τη χρονική καθυστέρηση, που συνεπάγεται η προσφυγή στα δικαστήρια.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.businessandmediation.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ