Ξενοδοχεία με συνδρομή: Η νέα τάση που υιοθετούν InterContinental, Marriott και Accor

Με την κίνηση αυτή, τα ξενοδοχεία απευθύνονται σε εργαζόμενους οι οποίοι πλέον εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους (ή και του ξενοδοχείου τους), αλλά και γενικότερα σε ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο, επί πληρωμή

Τα τελευταία χρόνια, οι συνδρομές έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ξεκινήσαμε από μια συνδρομή στο γυμναστήριο (το οποίο έγινε online κατά τη διάρκεια της πανδημίας), συνεχίσαμε με συνδρομή στο Netflix, είδαμε τις συνδρομές στα αυτοκίνητα και, τώρα… στα ξενοδοχεία.

Ναι, καλά διαβάσατε. Όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι σε παγκόσμιο επίπεδο, στρέφονται σε ένα νέο μοντέλο παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία. Ο Όμιλος InterContinental, αλλά και τα Marriott και Accor, είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, που αυτή τη στιγμή προσφέρουν διαμονή on demand! Αυτό σημαίνει ότι κάθε πελάτης τους μπορεί να μείνει για μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα χρονικά διαστήματα, πληρώνοντας ένα προσαρμοζόμενο μηνιαίο ποσό – μια συνδρομή.

Με την κίνηση αυτή, τα ξενοδοχεία απευθύνονται σε εργαζόμενους οι οποίοι πλέον εργάζονται από την άνεση του σπιτιού τους (ή και του ξενοδοχείου τους), αλλά και γενικότερα σε ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο, επί πληρωμή. Το Intercontinental προσφέρει για παράδειγμα πακέτα «work from hotel» , που περιλαμβάνουν χώρο εργασίας, δωμάτιο και άλλες παροχές. Το Accor από την άλλη, σχεδιάζει να αναδιαμορφώσει δωμάτια σε ιδιωτικά γυμναστήρια ή στούντιο ηχογράφησης, επομένως η συνδρομή σε αυτό θα περιλαμβάνει και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό νέο μοντέλο που ανθίζει λόγω της πανδημικής κρίσης. Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών Inspirato, εγκαινίασε το συνδρομητικό μοντέλο all-you-can-travel, το οποίο με ένα συγκεκριμένο ποσό (2.500 δολάρια) επιτρέπει στον πελάτη να ταξιδέψει και να μείνει σε 300 τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο χωρίς επιπλέον χρεώσεις, φορολογία ή τέλη. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπάρχει καθορισμένο όριο διαμονής, αν και ο τυπικός συνδρομητής ταξιδεύει κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες για κατά μέσο όρο τέσσερις νύχτες και ισχύουν μέγιστες διαμονές 60 ημερών.

Φυσικά, το βασικό εμπόδιο που συναντούν και θα συναντήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν σε μεγάλο βαθμό σε όλον τον κόσμο. Αν και ο λόγος που δημιουργήθηκαν είναι ακριβώς αυτός – το γεγονός ότι ο κόσμος σταμάτησε να ταξιδεύει με τον «παραδοσιακό τρόπο – δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πώς το συγκεκριμένο μοντέλο θα αναπτυχθεί αν δεν ανοίξουν τα σύνορα. Για κάποια ξενοδοχεία και εταιρείες που απευθύνονται σε «ντόπιους» τα πράγματα είναι πιο απλά, για αυτά σαν το Inspirato όμως που σε καλούν να ταξιδέψεις όπου μπορείς, κανείς δεν ξέρει αν το μέλλον θα είναι ευοίωνο.

Πάντως είναι σίγουρο πως αν μια εποχή επιτρέπει τον πειραματισμό αυτή είναι η σημερινή, καθώς έτσι κι αλλιώς η ασφάλεια και η σταθερότητα στον κλάδο έχει χαθεί. Επομένως, οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία δεν μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο «κακό»…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ