Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 27/5 η συνεδρίαση για την γνωστοποίηση εξαγοράς της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

Αναφορικά με την εξαγορά της Stoiximan, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου έκρινε πως η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από τον ΟΠΑΠ δεν παραβιάζει τους όρους περί αθέμιτου ανταγωνισμού

Στις 27 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΟΠΑΠ της STOIXIMAN BUSINESS.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 27 Μάιου 2021, για να συζητήσει επί της Έκθεσης του Εισηγητή, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 & 4 του ν. 3959/2011, σχετικά με την υποβολή της υπ’ αριθ. πρωτ. 10862/18.12.2020 γνωστοποίησης συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία» με το διακριτικό τίτλο «ΟΠΑΠ Α.Ε.» επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων της εταιρείας Kaizen Gaming International Ltd (πρώην GML Interactive Malta Ltd).

Κατόπιν εξέτασης των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης, η έκθεση του εισηγητή προτείνει τα ακόλουθα:

1. Να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία ΟΠΑΠ ΑΕ επί της STOIXIMAN BUSINESS, κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011.

2. Να επιβληθεί στην ΟΠΑΠ ΑΕ, ως υπόχρεη σε γνωστοποίηση, πρόστιμο κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 του ν. 3959/2011.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Επισημαίνεται ότι σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 01 Μαρτίου 2021, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy