Ελλάδα και Ρωσία συμφωνούν στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Ελλάδα και Ρωσία επιβεβαίωσαν τη σκοπιμότητα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό καύσιμο στους Ευρωπαίους καταναλωτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν νωρίτερα σήμερα οι δύο αρμόδιοι υπουργοί, Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

«Κατά τη συνομιλία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας σχετικά με την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του σχεδίου για την κατασκευή του αγωγού σε ελληνικό έδαφος, από τα σύνορα με την Τουρκία και έως τα σύνορα με την ΠΓΔΜ», γράφει σχετικά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

Οι 2 υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τον εντατικό διάλογο, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της ειδικά διαμορφωμένης ελληνορωσικής ομάδας εργασίας για την ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ