Πότε αναμένεται να «σκάσει» η…βόμβα των 500 τόνων της απάτης;

Σε εξέλιξη φημολογείται πως βρίσκεται μια μεγάλη υπόθεση με επίκεντρο την άγνωστη δραστηριότητα βραβευμένης ελληνικής εταιρείας σε 5 ευρωπαϊκές χώρες που θα προκαλέσει σάλο και θα ακουστεί μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου...

Αυξάνονται οι πληροφορίες που καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρμόδιες αρχές 5 χωρών-μελών της Ε.Ε. για την δραστηριότητα γνωστής ελληνικής εταιρείας, η οποία εμπλέκεται σε έναν πρωτοφανές σκάνδαλο το οποίο -δυστυχώς- συζητείται ήδη σε εισαγγελικά γραφεία και σε υπηρεσίες της Κομισιόν. Το θέμα προέκυψε τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά με διακριτικές κινήσεις και εξαιρετική διαχείριση – με την βοήθεια ειδικών εταιρείας εταιρικής επικοινωνίας- της (υπεράνω υποψίας) διοίκησης πέρασε ως ένα συνηθισμένο λάθος και ξεχάστηκε στα γραφεία κάποιων δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να ελεγχθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το θέμα ήρθε όμως απρόσμενα και αιφνιδιαστικά στην επιφάνεια, όταν ασχολήθηκαν οι αυστηρές Γερμανικές αρχές και τα στοιχεία από δυο εργαστήρια με εντολή μεγάλης πολυεθνικής προωθήθηκαν αρχικά στο αρμόδιο υπουργείο, στην Εισαγγελία και τις υπηρεσίες της Κομισιόν για αξιολόγηση και διερεύνηση. Και το μέγεθος της υπόθεσης είναι τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τους πρώτους υπολογισμούς αφορά σε 500 τόνους ελληνικών προϊόντων.

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, συνολικά 300 τόνοι έχουν κατασχεθεί ήδη και αναζητούνται άλλοι 200 τόνοι ακόμα καθώς κρύφτηκαν με πλαστογραφημένα παραστατικά και άλλη περιγραφή στα δελτία αποστολής – και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες – κάτω από απόλυτη μυστικότητα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε άγνωστη περιοχή, προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις ελεγκτικές αρχές και γίνει ο δεύτερος έλεγχος.

Όμως, πλέον, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο εξωτερικό, εμπλέκονται υπηρεσίες από 5 διαφορετικές χώρες αλλά στην Ελλάδα η εταιρεία μεθοδικά προσπαθεί να αποδώσει το σκάνδαλο σε λάθος τυποποίησης συσκευασίας, προκειμένου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο με ένα μικρό, συμβολικό, πρόστιμο για λανθασμένη σήμανση προϊόντος. Άλλο όμως η σήμανση και άλλο η απάτη, με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Και το χειρότερο η αποκάλυψη θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας και στην αξιοπιστία των ελληνικών προϊόντων σε όλη την Ευρώπη. Αλλά όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στα εκατομμύρια των κερδών και την αποφυγή των κολοσσιαίων προστίμων σε  5 ή 6 διαφορετικές χώρες.

Όπως και ο θάνατος παιδιών και βρεφών από παρόμοια υπόθεση στην Κίνα το 2009, που έκανε τον γύρο του κόσμου και άφησε αλγεινές εντυπώσεις για τις αποφάσεις και τις πρακτικές της διοίκησης συγκεκριμένης εταιρείας.

Ποιός θυμάται άλλωστε το διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με μελαμίνη βρεφικό γάλα σε σκόνη στην Κίνα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 παιδιών και μόνιμα προβλήματα υγείας (νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, κ.α.) που παρουσιάστηκαν σε περισσότερα από 300.000 βρέφη και παιδιά, τα οποία νόσησαν σοβαρά από την κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων;

Ποιά είναι λοιπόν η ελληνική…Sanlu που αντιμετωπίζεται στην χώρα μας με τόση κατανόηση, στοργή και επιείκεια τις τελευταίες εβδομάδες;

Σύντομα οι λεπτομέρειες… 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy