Χαράλαμπος Γώγος: Ενδεχομένως να χρειαστεί παράταση του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα

Ο καθηγητής επισήμανε ότι παρουσιάζεται επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου και το Ε.Σ.Υ είναι αρκετά επιβαρυμένο

Ο καθηγητής Παθολογίας ,Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ,ενδεχομένως, να χρειαστεί παράταση του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα. Επισήμανε ότι παρουσιάζεται επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου και το Ε.Σ.Υ είναι αρκετά επιβαρυμένο. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, χαρακτήρισε “βαθιά κόκκινη” την περίοδο που διανύουμε ,τονίζοντας, πως αυτό το 15νθήμερο είναι κρίσιμο.

Ο καθηγητής ,υπογράμμισε, πως παρατηρείται παράβαση των μέτρων σε αρκετές περιπτώσεις και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι συνεπείς, ως προς τα μέτρα προστασίας. Βέβαια, ο Χαράλαμπος Γώγος, φάνηκε αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της αγοράς μετά τις 15 Μαρτίου.

Ακόμη, εκτίμησε πως το λιανεμπόριο θα είναι από τους πρώτους κλάδους που θα ανοίξουν, καθώς σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, δεν προκαλεί αύξηση του ιικού φορτίου. Τόνισε ,επίσης, πως όσο υπάρχει ο ιός, οι μεταλλάξεις θα είναι πάντα στο επίκεντρο.

Σε ερώτηση σχετικά με την Τσικνοπέμπτη, προέτρεψε τους πολίτες να γιορτάσουν μόνοι τους, εξαιτίας της οικογενειακής διασποράς που παρατηρείται. Αναφορικά με το Πάσχα, σημείωσε πως θα είναι εφικτό να ανοίξουν οι εκκλησίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ