Γιώργος Καραγιάννης: Μέχρι το τέλος του 2021 συμβάσεις έργων ΣΔΙΤ "αξίας" 3,1 δισ. ευρώ

Πρόκειται για έργα που θα γίνουν, χωρίς καθυστερήσεις και με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Σημαντικά έργα ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 3,1 δισ. έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Υποδομών και σχετικές συμβάσεις θα «τρέξουν» εντός του 2021 όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Πρόκειται για έργα που θα γίνουν, χωρίς καθυστερήσεις και με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

«Ήδη έχει εγκριθεί το μεγάλο ΣΔΙΤ συντήρησης και λειτουργίας του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας προϋπολογισμού 235 εκατ. ευρώ, το νέο κτίριο στην Πειραιώς που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ. Υποδομών, οι 17 υπερσύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία προϋπολογισμού 129 εκατ. ευρώ, καθώς και τα 3 clusters 12 Δικαστικών Μεγάρων προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ σε Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα» ανέφερε ο κ Καραγιάννης σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Για το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, βρίσκονται και άλλα σημαντικά έργα υποδομών μέσω ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, χαρακτηριστικότερα των οποίων είναι η λειτουργία και συντήρηση του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, το Φράγμα Ενιπέα στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και το καινοτόμο σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική χρέωση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy