Η Attica Bank αποπλήρωσε τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου

3,5 εκατ. ευρώ η ετήσια προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την εγγύηση του

Η Attica Bank ανακοίνωσε χθες ότι από τις 31 Μαρτίου 2021, παύει να κάνει χρήση των διατάξεων του Ν.3723/2008 περί «Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης» και ταυτόχρονα των εγγυήσεων του Πυλώνα ΙΙ.

Συνεπακόλουθα από την άνω ημερομηνία, η Attica Bank δεν υπόκειται πλέον στις δεσμεύσεις του συγκεκριμένου προγράμματος όπως, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Η ετήσια εξοικονόμηση για την Τράπεζα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ περίπου (προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την εγγύηση του).

Η Attica Bank, βασιζόμενη στη συνεχώς αυξανόμενη ρευστότητα των διαθεσίμων της, ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των πελατών της, μέσα από την διεύρυνση της καταθετικής της βάσης, αλλά και της επέκτασης της παρουσίας της στη διατραπεζική αγορά, συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2021-2023, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy