Παράταση για τις φορολογικές υποχρεώσεις λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι αρχικές δηλώσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για όσους υπόχρεους υποβολής έχουν έδρα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Mέχρι τις 4 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ ενώ η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την εξόφληση του φόρου ή την καταβολή της πρώτης δόσης για τους υπόχρεους που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Όπως αναφέρεται από την ΑΑΔΕ, δημοσιεύθηκε η απόφαση Α. 1011/2022 για την παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, απόδοσης και εξόφλησης παρακρατούμενων φόρων και ΦΠΑ των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο Δήμο Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά:

1. Οι αρχικές δηλώσεις απόδοσης:

α) παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Ατου ν. 4172/2013 στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και

β) παρακρατούμενου φόρου των διατάξεων του άρθρου 64 και των περ. α’και γ’ της παρ. 5 του άρθρου 69 του ν. 4172/2013, που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιανουαρίου 2022 υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι και την 4η Φεβρουαρίου 2022 για τους υπόχρεους υποβολής που έχουν κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο Δήμο Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Παρατείνεται μέχρι κα ι την 4η Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι από 24.1.2022 έως και 31.1.2022 και των ανακεφαλαιωτικών πινάκων παραδόσεων ή αποκτήσεων αγαθών, παρεχόμενων ή λήψεων υπηρεσιών του μηνός Δεκεμβρίου των οποίων η προθεσμία υποβολής είναι στις 26.1.2022 για τους υποκείμενους που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στις περιοχές της παρ. 1.

Η ιδία καταληκτική ημερομηνία (4.2.2022) ισχύει και για την εξόφληση του φόρου ή την καταβολή της πρώτης δόσης στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.

3. Οι ανωτέρω δηλώσεις υποβάλλονται ψηφιακά, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy