Νίκος Κοκλώνης: Ο “Βασιλιάς” της ελληνικής τηλεόρασης

Το “Just the 2 of us” επιστρέφει, απόψε στις 20:00, στις οθόνες μας στον Alpha

Στα media του εξωτερικού, έντυπα και ηλεκτρονικά, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή θέματα του τύπου: “Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πετυχαίνουν σε ο, τι κάνουν;”, “Θέλετε στ’ αλήθεια να πετύχετε και να κυριαρχήσετε στον επαγγελματικό σας τομέα ;”

Η δομή αυτών των άρθρων είναι λίγο ή πολύ συγκεκριμένη. Οι συντάκτες τους  γράφουν με ρεαλισμό και ανθρωπιά, προσπαθούν να μεταφέρουν, στο αναγνωστικό κοινό, το μήνυμα ότι τα κατάλληλα υλικά για την συνταγή της επιτυχίας είναι οι παρελθοντικές αποτυχίες και επιπροσθέτως παρουσιάζουν το παράδειγμα ενός επιτυχημένου, επαγγελματικά, ανθρώπου ο οποίος αφού πέρασε από την βάσανο της ήττας  κατόρθωσε να  κατακτήσει τις νίκες που τον καταξίωσαν. 

Αν κάποιος στην χώρα μας (καλή ώρα) επιχειρούσε να γράψει κάτι το αντίστοιχο για ένα αληθινά επιτυχημένο πρόσωπο της δημόσιας σφαίρας ο Νίκος Κοκλώνης μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή. Ο γοητευτικός επιχειρηματίας με την μυθιστορηματική ζωή -την οποία μόνο η Τζάκι Κόλινς θα μπορούσε να γράψει και είναι βέβαιό ότι θα γινόταν best seller-αποτελεί πεμπτουσία του πετυχημένου ανθρώπου με ο, τι και αν έχει καταπιαστεί. Μην βιαστείτε να μ’ επικρίνετε και να σκεφθείτε τις αποτυχίες. Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν κι’ αυτές. Ο δρόμος προς την κορυφή άλλωστε επιτάσσει το να παλέψεις από τα χαμηλά και να σκαρφαλώσεις αργά, αλλά σταθερά στα ψηλά. Και επιπλέον η ζωή κανενός μας δεν είναι ευθύγραμμη. Αλλά ακόμη και αν ζούσαμε την ζωή σε  μονοσήμαντη πορεία δεν θα ήταν βαρετή;

Επιστρέφει δυναμικά το “Just the 2 of us”

O Νίκος Κοκλώνης βρίσκεται κι’ αυτή την στιγμή στο επίκεντρο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, στο επίκεντρο της ελληνικής showbiz. Επανακάμπτει δυναμικά με το μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα “Just the 2 of us” το οποίο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει γράψει ιστορία. “Αυτό που  θα δείτε φέτος δεν θα έχει καμία σχέση με ο, τι είδατε στο παρελθόν από το just” δηλώνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Mr No1 παραγωγός της ελληνικής tv.  

Το αυταπόδεικτο είναι ότι το λαμπερό show θα το δούμε σε άλλο κανάλι. Θα το δούμε, απόψε το βράδυ, στον Alpha. Η συνεργασία με το Open έληξε για τα καλά. Τα πηγαδάκια της showbiz αναφέρουν, από το καλοκαίρι ακόμη, όχι με τους καλύτερους όρους και ο Κοκλώνης με τον τρόπο του επιβεβαιώνει την περιρρέουσα φημολογία . “Ήταν δική μου απόφαση να μην συνεχίσω την συνεργασία με το Open. Είμαι πολύ περήφανός που βρίσκομαι στον Alpha γιατί κατάλαβα τι σημαίνει να είναι να είσαι σ’ ένα κανάλι και να έχεις την διοίκηση στο πλευρό σου. Πέρσι δεν το είχα ζήσει αυτό στο Open. Ήταν δύσκολο να φύγω από εκεί. Εγώ ένιωσα για μένα μεγάλη αχαριστία, οπότε ερχόμενος στο Alpha βρήκα μια μεγάλη αγκαλιά. Ευχαριστώ τους ιθύνοντες του σταθμού που είναι δίπλα μου. Ευχαριστώ  και τον κόσμο γιατί ήταν πολύ δύσκολο ξαφνικά να βγω εγώ μπροστά και να τραγουδάω, να κάνω αυτό το πάρτι του Σαββάτου και να διασκεδάζω με τον κόσμο. Γιατί εγώ δεν κοιτάω τις κάμερες. Για μένα το Just είναι ένα μεγάλο πάρτι” δήλωσε  χαρακτηριστικά σε πρόσφατες συνεντεύξεις του.  

Η ουσία είναι, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ, ότι το φετινό Just θα είναι πιο ζουμερό, πιο πλούσιο σε θέαμα. Ο εργασιομανής Κοκλώνης όπως μας είπαν καλά γνωρίζοντες φιλοδοξεί να διοργανώνει μια μικρή Eurovision κάθε εβδομάδα. Άρα ο πήχυς ανεβαίνει ψηλά. Στην κριτική επιτροπή η σύνθεση παραμένει ίδια Δέσποινα Βανδή, Μαρία Μπακοδήμου, Βίκυ Σταυροπούλου, Σταμάτης Φασουλής. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις λέει ο άγραφος μπασκετικός νόμος και εμείς τον σεβόμαστε δίχως δεύτερη σκέψη. Στους παίκτες ωστόσο, όπως απαιτεί το BBC στο οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε ολοκαίνουρια σύνθεση. Τα ζευγάρια που θα διαγωνιστούν στην φετινή, Alpha, αρένα είναι τα ακόλουθα:

– Δημήτρης Αλεξάνδρου με την Κέλυ Κελεκίδου
– Μαρίνος Κόνσολος με την Ελένη Δήμου
– Μάρα Μεϊμαρίδη με τον Σταν 
– Σάσα Σταμάτη με τον Θέμη Αδαμαντίδη
– Δημοσθένης Τζουμάνης  με τη Γιώτα Γρίβα
– Ιωάννα Τούνη με τον Νικηφόρο 
– Άννα Μαρία Ψυχαράκη με τον Χάρη Βαρθακούρη
– Ελένη Βουλγαράκη με Κωνσταντίνο Παντελίδη
– Πηγή Δεβετζή με Θάνο Πετρέλη
– James Καφετζής με Ειρήνη Παπαδοπούλου
– Σούπερ Κική με Γιώργο Βελισσάρη
– Κατερίνα Λιόλιου με Αλεξάνδρα Παναγιώταρου
– Νικόλας Μπάρκουλης με Εβελίνα Νικόλιζα
– Κώστας Φραγκολιάς με Μαντώ

Όποιος έχει εμπειρία στην life style δημοσιογραφία μπορεί να προμαντέψει ότι αυτό το ρόστερ έχει προοπτικές μεγάλης επιτυχίας. Μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να συντονίζεται με το εν λόγω πρόγραμμα για να περάσει όμορφα το Σαββατόβραδο του ωστόσο πολλοί από τους μετέχοντες, αν όχι όλοι, είναι πολύ πιο κινητοποιημένοι ενεργειακά. Ξέρουν ότι μπαίνοντας στο πλατό του Just έχουν μια χρυσή ευκαιρία να αναβαθμίσουν την καριέρα τους ή να προωθήσουν σε ευρύτερο κοινό το παρόν τους επαγγελματικό project.

Οι δυο προηγούμενες άλλωστε εκδοχές του παιχνιδιού το απέδειξαν περίτρανα. Ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα καλλιτέχνες με ξεχασμένες καριέρες.

Την ίδια στιγμή μάθαμε εμείς, το τηλεοπτικό κοινό,  και νέα πρόσωπα. Πρόσωπα που ξεκινούν τώρα την πορεία τους στον σκληρό χώρο της showbiz και θέλουν κάπως να διεκδικήσουν τον δικό τους ζωτικό χώρο. Ο Κοκλώνης έδωσε και στις δυο κατηγορίες ανθρώπων που περιγράψαμε την μεγάλη ευκαιρία. 

Ο πρόσφατος χωρισμός και οι διακοπές στην Μύκονο

Το καλοκαίρι του 2021 εικάζω ότι θα πρέπει να ήταν δύσκολο για το Νίκο Κοκλώνη. Από την μια βρισκόταν συνεχώς σε διεργασίες και διαβουλεύσεις για το πλήθος των εκπομπών που ετοιμάζει σε διάφορα κανάλια, ταυτόχρονα είχε προσωπική επιμέλεια για το δικό του show, το Just, και από την άλλη στην αθέατη πλευρά της ζωής, την προσωπική, του ζούσε  ένα χωρισμό.

\Ύστερα από 3,5 χρόνια σχέσης είχε χωρίσει. Ο λογαριασμός από κάθε χωρισμό είναι πάντα κοστοβόρος. Και η παρούσα περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο δημοφιλής παραγωγός δέχθηκε την λαβωματιά του έρωτα σαν κοινός θνητός. Πονούσε, άκουγε τραγούδια χωρισμού, αναπολούσε και μοιραζόταν τον πόνο του με καλούς του φίλους, την παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούριου, τον κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά και την ολυμπιονίκη του τριπλούν Πηγή Δεβετζή. 

Έτσι γίνεται άλλωστε με τους ανθρώπους του πάθους. Ερωτεύονται απόλυτα, παράφορα,  την ερωτική σχέση που υπάρχει στην ζωή τους την θεωρούν οικογένεια και αν λάχει να  χωρίσουν πονάνε πολύ. 

Η συνδυασμός εργασιοθεραπεία, κοινωνικοποίηση με φίλους και καλοκαιρινές διακοπές αποδείχθηκε ότι ήταν ο καλύτερος, το καλύτερο δυνατό αντίδοτο για το ερωτικό άλγος.

Ο Νίκος Κοκλώνης πέρασε το καλοκαίρι του στην Μύκονο κάνοντας  γυμναστική, κολυμπώντας σε διάφορες παραλίες, γυρίζοντας τα σοκάκια στο νησί των ανέμων φορώντας τα αξιοζήλευτα, από όλους εμάς, χαβανέζικα πουκάμισα του, γευματίζοντας σε σικ εστιατόρια με φίλους και συνεργάτες του από την εταιρεία παραγωγής του την Barking Well Media. Κάπως έτσι, μέρα με την μέρα άφηνε πίσω του την δύσκολη ιστορία του χωρισμού. 

Η επαγγελματική ζωή, οι αποτυχίες, η αναγέννηση

Η εντύπωση που δίνει ο Κοκλώνης μέσα από την δημόσια εικόνα του είναι ότι τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως να είναι καλά στα προσωπικά του.

Δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων  που θα ψάξουν να γεμίσουν τα κενά της προσωπικής ζωής με δουλειά. Σε παλαιότερη συνέντευξη του μάλιστα αποκάλυψε ότι το συνέβη το εντελώς αντίθετο. Διευκρίνισε δηλαδή  ότι ένας έρωτας τον έκανε να εμπνευστεί την επιχείρηση που τον οδήγησε κάποια στιγμή  να κάνει 5 εκατομμύρια ευρώ τζίρο την ημέρα και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν ήμουν ευτυχισμένος. Μ’ αυτά που κάνω τώρα περνάω καλά. Τότε ήμουν ερωτευμένος οπότε σε ένα ταξίδι μου από την Αθήνα στο Βερολίνο, γιατί ο έρωτας ήταν εκεί, λέω τι να κάνω για να βρω μια αφορμή να πηγαινοέρχομαι, είπα να κάνω ένα ταξιδιωτικό και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα. Άνοιξα τουριστικό γραφείο κανονικό και στο ίντερνετ”. Το “έρως ανίκατε μάχαν” μάλλον είναι ύψιστη αξία ζωής για τον δημοφιλή παραγωγό και παρουσιαστή.

Κατά τα γνώμη μου αυτή η στάση ζωής καταδεικνύει κάτι βαθιά ανθρώπινο, το ότι η αγάπη των δικών μας ανθρώπων ίσως να είναι η μόνη πραγματική πατρίδα που έχουμε. Και όταν αυτό το βλέπεις ενεργά να κυριαρχεί στην ζωή ενός επιχειρηματία και παρουσιαστή οφείλεις να του το αναγνωρίσεις, να του δώσεις το εύσημο.  Όπως επίσης και το άλλο εύσημο που πρέπει να του αποδώσουμε είναι ότι δεν κρύφτηκε ποτέ από την αλήθεια.

Παραδέχθηκε λ.χ. τα λάθη του στο επιχειρηματικό πεδίο με την κάποτε πολλά υποσχόμενη Airfasttickets που του στοίχισαν μια επιχειρηματική καταστροφή ομολογώντας ότι δεν χειρίστηκε και δεν διαχειρίστηκε σωστά τις καταστάσεις. Και ενώ η ιστορία δείχνει ότι ελάχιστοι, σε τέτοιου είδους συνθήκες, είναι εκείνοι του τολμούν να εκστομίσουν το mea culpa και ακόμη λιγότεροι όσοι τολμούν κάνουν την υπέρβαση ο Κοκλώνης μάζεψε τις δυνάμεις του, βρήκε κουράγιο και θάρρος και αποφάσισε ν’ αρχίσει από την αρχή, απ’ το μηδέν.

Μόνο που αυτή την φορά, παίρνοντας αποδεδειγμένα το μάθημα που του δίδαξε η πρότερη αποτυχία, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα που τον έκανε να νιώθει καλά. Μπήκε στον κόσμο των media. 

Οι επιτεύξεις, τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και η φετινή πρεμιέρα

Η είσοδος του Κοκλώνη στα media, κατά κοινή ομολογία, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ο όμιλος του Barking Well Media έκανε την παραγωγή σε σπουδαία τηλεοπτικά προγράμματα όπως το “Celebrity Travel”, το “Έλα Χαμογέλα”, το “My Greece”, το “Roomies”, το “Ευτυχείτε” και φυσικά το “Just the 2 of us”, έχει στην κατοχή του γνωστό εβδομαδιαίο life style περιοδικό (που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο ένθετο με μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα) και ένα site που ασχολείται με τα τεκταινόμενα της showbiz.

Αν επιχειρούσε κάποιος, στα πλαίσια συνολικής θεώρησης, να διαλέξει τις πιο σημαντικές στιγμές του νεοστεφθέντος  βασιλιά της τηλεόρασης θα δυσκολευόταν αρκετά νομίζω. Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ το ταξίδι του με την σπουδαία Ζωή Λάσκαρη στην Ιορδανία. Συλλογικά φρονώ ότι δεν θα ξεχάσει κανείς ποτέ την περσινή σύμπραξη Βανδή-Βίσση στο πλατό του Just. 

Ο, τι  δεν κατάφεραν μεγαλόεκδότες στις χρυσές εποχές του life style, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, managers, στελέχη δισκογραφικών εταιρειών το κατάφερε ο Κοκλώνης εν μέσω καραντίνας, ενώ μέσω πανδημίας. Βίσση-Βανδή βρέθηκαν μαζί, τραγούδησαν μαζί, έκαναν πλάκα μαζί και κάπως έτσι άυλα υπογράφηκε ανάμεσα τους η Κοκλώνιος ειρήνη. Οι δυο διασημότερες τραγουδίστριες της χώρας τώρα πλέον παίζουν μπιρίμπα παρέα, πίνουν καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου παρέα, σκέφτονται να τραγουδήσουν παρέα. Η θέληση του Νίκου Κοκλώνη έκανε το κάποτε διαφαινόμενο ανέφικτο, εφικτό.

Ωστόσο, αυτά είναι περσινά νέα. Η showbiz τρέχει με καταιγιστικούς ρυθμούς και δεν αφήνει κανέναν απ’ όσους εμπλέκονται στα γρανάζια της να εφησυχάζει. Το καινούριο πράγμα είναι άλλο πράγμα που τραγουδούσε και η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού. Επί του προκειμένου, το είπαμε και πιο πάνω άλλωστε, έχουμε νέα εκδοχή “Just the 2 of us”, απόψε, στον Alpha.

Ο Νίκος Κοκλώνης μας υποσχέθηκε ότι αυτή την φορά θα βγει on stage να τραγουδήσει όπερα, παρότι αυτοχαρακτηρίζεται λαϊκός τραγουδιστής. Μαζί του στο backstage θα είναι η πάντα sexy Κατερίνα Στικούδη ενώ από το πρώτο κιόλας  επεισόδιο θα έχουμε αυθεντική ελληνική λαϊκή διασκέδαση στην διάθεση μας. Ο Βασίλης Καρράς θα εμφανιστεί στο πλατό για να διασκεδάσει το κοινό αλλά και τους μετέχοντες. Με τούτα και με κείνα καθίσταται σαφές ότι ο Κοκλώνης θα στήνει κάθε Σαββάτο ένα live πάρτι. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την αλεγρία την έχει ανάγκη το τηλεοπτικό κοινό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ