Κατασκευές

Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζει το FlyOver της Θεσσαλονίκης.

TOP STORIES

Σχετικά Άρθρα

Ο Σταϊκούρας τόνισε πως η κυβέρνηση φέρνει τέσσερα μεγάλα έργα εντός του 2024

Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζει το FlyOver της Θεσσαλονίκης.
Μετρό

Όμιλος ΑΒΑΞ: Το πρώτο χιλιόμετρο της Γραμμής 4 του Μετρό είναι γεγονός

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΒΑΞ, το πρώτο χιλιόμετρο της Γραμμής 4 του Μετρό είναι γεγονός. Ο μετροπόντικας που ξεκίνησε από την Κατεχάκη με προορισμό τον σταθμό «Ευαγγελισμός» (5,1 χλμ) έχει ήδη κατασκευάσει σήραγγα 1.000 μέτρων, δηλαδή το 20% του συγκεκριμένου τμήματος, στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα.

Ariston Romania: Δέσμευση για καινοτόμες λύσεις & βιώσιμα σπίτια

Περίπου το 35% των κτιρίων της ΕΕ είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και σχεδόν το 75% του κτιριακού αποθέματος είναι ενεργειακά αναποτελεσματικό.

Φουλ στο «πράσινο» η επένδυση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας!

Αποτελεί κοινό τόπο πως τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κινείται σε εντελώς διαφορετικό ρυθμό, ταχύτητα, σκοπό και τελικό ζητούμενο ως προς την δραστηριοποίησή του στο διεθνές περιβάλλον όπου και κινείται σε περισσότερες από 25 χώρες με σημαντική επιτυχία, μετασχηματίζοντας τη λειτουργία του προκειμένου να αποτελέσει μια cutting edge εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει καινοτόμες λύσεις στον ευρύτερο κλάδο των δομικών υλικών για κατασκευές και υποδομές. Απώτερος σκοπός; Να συμβάλλει καταλυτικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου από πάσης απόψεως: Βιωσιμότητας, ενεργειακής, περιβαλλοντικής, αποτελεσματικής και φυσικά οικονομικής.

Ο Ταχιάος ζητά να βρεθεί νέο μοντέλο χηματοδότησης των μεγάλων έργων

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί νέο μοντέλο χρηματοδότησης και συγκεκριμένα να επαναπροσδιοριστεί τo πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΣΔΙΤ), επισημαίνοντας πως «το μοντέλο ΣΔΙΤ είναι πεπερασμένο καθώς σε βάθος χρόνου επιβαρύνει τελικώς τα δημόσια ταμεία».

Όμιλος ΤΙΤΑΝ και ReGeneration Academy προσφέρουν εκπαίδευση στο Data Engineering

Το Data Engineering αποτελεί τη νέα θεματική της πρωτοβουλίας ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Powered by TITAN. Η ακαδημία, που έχουν δημιουργήσει από κοινού Όμιλος ΤΙΤΑΝ και ReGeneration, και υλοποιείται φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στοχεύει στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων που αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την αγορά εργασίας.   Η ακαδημία θα εκπαιδεύσει νέες και […]

Η Άκτωρ επιδιώκει να επεκταθεί στη Ρουμανία

Η Άκτωρ επιδιώκει να επεκταθεί στη Ρουμανία

Όπως υπογράμμισε ο κ. Εξάρχου, από την πρώτη στιγμή της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Άκτωρ από τον Όμιλο Intrakat, η Ρουμανία αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα για την Άκτωρ.

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: «Χατ Τρικ» η επένδυση 26 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας

Ο Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος της ΤΙΤΑΝ, παρουσίασε τη νέα επένδυση ύψους 26 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο τσιμέντου του Ομίλου στο Καμάρι Βοιωτίας, η οποία αφορά την έναρξη λειτουργίας προασβεστοποιητή (calciner), μια τεχνολογία αιχμής που στόχο έχει την αύξηση αξιοποίησης εναλλακτικών καυσίμων, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας του Τιτάνα, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα βήμα με σαφή οφέλη για το περιβάλλον.

ΙΟΒΕ: Σε ιστορικό υψηλό 6μήνου ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ ανακάμπτει τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 108,4 μονάδες, από 104,9 μονάδες τον Φεβρουάριο. Επανέρχεται, συνεπώς, σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα μετά τη μείωση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 6 μηνών. Όπως σημειώνει στην έκθεσή του το ΙΟΒΕ, στους επιμέρους επιχειρηματικούς δείκτες, καταγράφεται έντονη βελτίωση στη βιομηχανία και ηπιότερη στις υπηρεσίες, αν και σε κατασκευές και λιανικό εμπόριο σημειώνεται διόρθωση προσδοκιών.

Αλ. Εξάρχου: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για τα μεγάλα έργα – Θα χαθούν πόροι του RRF

Στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» μίλησε ο κ. Εξάρχου

Βελτιώσεις στον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων

Η Ελλάδα είναι μια από τις 13 χώρες της Ευρώπης που έχει ολοκληρωμένο Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων και ο οποίος βελτιώνεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας των φραγμάτων της χώρας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS & ΤΑΙΠΕΔ: «Επεσαν» οι υπογραφές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και του Ταμείου, και αφετέρου της εταιρείας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ως Παραχωρησιούχου και των αρχικών μετόχων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και EGIS PROJECTS S.A, έναντι προσφοράς ύψους 1.496.100.000 ευρώ, η οποία θα επαναϋπολογιστεί με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης κατά την ημερομηνία έναρξης παραχώρησης.
1 / 3812345

Εγγραφείτε

στο newsletter μας

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Τελευταία Νέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ