Βιομηχανία

Ο Ντίνος Μενρουμπή τόνισε για την κλιματική κρίση πως είναι αναγκαίο να βλέπουμε πλέον την ανθεκτικότητα των έργων.

TOP STORIES

Σχετικά Άρθρα

Η ΜΕΤΚΑ «κυκλώνει» τις επενδύσεις σε ΣΔΙΤ

Ο Ντίνος Μενρουμπή τόνισε για την κλιματική κρίση πως είναι αναγκαίο να βλέπουμε πλέον την ανθεκτικότητα των έργων.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,6% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Ειδικότερα, η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά κατά 2,1%.

Η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ γίνεται 50 ετών – Τα πλάνα για το 2024

Οι προοπτικές για το 2024 είναι θετικές για την ΙΚΤΙΝΟΣ, καθώς έχει ξεκινήσει την λειτουργία τεσσάρων νέων λατομείων.

ΣΒΕ: Οι 13 προτάσεις για τις δεξιότητες των εργαζομένων στην ελληνική βιομηχανία

Η μελέτη εκπονήθηκε από το Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte σε συνεργασία με το ΙΝΣΒΕ (Ινστιτούτο του ΣΒΕ)
Άννα Μάνη: Στόχος είναι να αυξήσουμε τη συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ

Άννα Μάνη: Στόχος είναι να αυξήσουμε τη συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη επεσήμανε ότι η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά είναι αναγκαιότητα για την ελληνική βιομηχανία.

Φουλ στο «πράσινο» η επένδυση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας!

Αποτελεί κοινό τόπο πως τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κινείται σε εντελώς διαφορετικό ρυθμό, ταχύτητα, σκοπό και τελικό ζητούμενο ως προς την δραστηριοποίησή του στο διεθνές περιβάλλον όπου και κινείται σε περισσότερες από 25 χώρες με σημαντική επιτυχία, μετασχηματίζοντας τη λειτουργία του προκειμένου να αποτελέσει μια cutting edge εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει καινοτόμες λύσεις στον ευρύτερο κλάδο των δομικών υλικών για κατασκευές και υποδομές. Απώτερος σκοπός; Να συμβάλλει καταλυτικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου από πάσης απόψεως: Βιωσιμότητας, ενεργειακής, περιβαλλοντικής, αποτελεσματικής και φυσικά οικονομικής.
Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. φροντίζει τα αδέσποτα ζώα στα Επιχειρηματικά της Πάρκα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. φροντίζει τα αδέσποτα ζώα στα Επιχειρηματικά της Πάρκα

Με κεντρικό άξονα την προαγωγή της βιωσιμότητας, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ πραγματοποιεί μια σειρά από πρωτοβουλίες που ακολουθούν «πράσινες πρακτικές». Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει δράση και προχωρά στον σχεδιασμό και την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων στους κοινόχρηστους χώρους των ΒΙΠΕ που διαχειρίζεται, με γνώμονα την ευταξία των Επιχειρηματικών Πάρκων, την προστασία των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων, αλλά και με σαφή προσανατολισμό στην ευζωία και ασφάλεια των αδέσποτων ζώων μέσα σε αυτά.

Θεσσαλονίκη: Σωρεία κλοπών στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου

Στόχος κλοπών και διαρρήξεων, όχι μόνο στις εγκαταστάσεις τους, αλλά και στα αυτοκίνητα των εργαζομένων, από τα οποία αφαιρούνται συστηματικά μπαταρίες και καύσιμα, γίνονται ακόμα και μέρα-μεσημέρι οι επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Σίνδου, με το πρόβλημα να γίνεται ολοένα οξύτερο, σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Φανερά τρομοκρατημένοι οι εργαζόμενοι των τοπικών επιχειρήσεων. 

ΙΟΒΕ: Σε ιστορικό υψηλό 6μήνου ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ ανακάμπτει τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 108,4 μονάδες, από 104,9 μονάδες τον Φεβρουάριο. Επανέρχεται, συνεπώς, σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα μετά τη μείωση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα, στην υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 6 μηνών. Όπως σημειώνει στην έκθεσή του το ΙΟΒΕ, στους επιμέρους επιχειρηματικούς δείκτες, καταγράφεται έντονη βελτίωση στη βιομηχανία και ηπιότερη στις υπηρεσίες, αν και σε κατασκευές και λιανικό εμπόριο σημειώνεται διόρθωση προσδοκιών.

«Έξυπνη Μεταποίηση»: Έργο ύψους 73 εκατ. ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 73.227.620 ευρώ, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων προτάσεων, με αποδέκτες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του μεταποιητικού και βιομηχανικού κλάδου. Η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», αποσκοπώντας στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης βιομηχανίας, προβλέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, για τη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Από 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

Από 1η Ιουλίου 2024 θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Νέα εργοστάσια και «έκρηξη» επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη με νέες επενδύσεις που προάγουν την έρευνα και την καινοτομία. Τρείς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούν μονάδες παραγωγής ουσιών και φαρμάκων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι κέντρο παραγωγής φαρμάκων για όλη την Ευρώπη.
1 / 5412345

Εγγραφείτε

στο newsletter μας

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MAILBOX ΣΑΣ!

Τελευταία Νέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ