Κωνσταντίνος Κίντζιος: «Για μένα το ReGeneration είναι το κάλεσμά μου»

Η φράση που έχει πει ο JFK: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου», αποτελεί τον «οδηγό» στη ζωή για τον Κωνσταντίνο Κίντζιο Business Development Director του ReGeneration.

emeaGr: Αν σου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια και μόνη σου ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, να μπορώ να είμαι χρήσιμος για τους ανθρώπους γύρω μου.

emeaGr: Τι σε ξενερώνει σε μια συνεργασία;

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Θα μπορούσα να σου πω πολλά και συνηθισμένα. Θα επιλέξω να σου πω «το να θεωρεί κάποιος πως ο δικός του χρόνος είναι πιο σημαντικός από τον δικό σου.» Junior ή Senior, εργάτης ή γενικός διευθυντής, όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί.

Πρώτα όμως ίσοι. Έχουμε πολλές φορές μια τάση να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και να αδιαφορούμε για τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλούμε στους γύρω μας με τη συμπεριφορά μας. Άραγε όταν πριν κάποια χρόνια μας τα προκαλούσαν κάποιοι ανώτεροι, τι άποψη είχαμε γι αυτούς; Εν τέλει το ίδιο θέλουμε να λένε και οι νεότεροι για εμάς ή μήπως ήρθε η ώρα η αλλαγή να γίνει εκ των έσω και να μην περιμένουμε ένα θαύμα να αλλάξει τα πάντα στις σχέσεις γύρω μας;

Συγγνώμη για την φλυαρία, 2 λέξεις ερώτηση μου έκανες…βιβλίο θα γράψω. Να θυμηθώ να γράψω στα μείον μου τη λέξη αμετροέπεια (γέλια).

emeaGr: Που βρίσκεται η ευτυχία; Αξίζει άραγε το εργασιακό burnout σε μια εποχή που δε ξέρουμε τι έρχεται την επόμενη μέρα;

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Η ευτυχία βρίσκεται στο σκοπό. Στο κάλεσμα. Στο «γιατί» σου. Η ευτυχία βρίσκεται σε αυτό που από την μία ηρεμεί την ψυχή σου και ταυτόχρονα σε κάνει να βαράς 150 παλμούς. Μιλάς σε άνθρωπο που έχει περάσει burnout βαρβάτο (και όχι 1 φορά), οπότε δεν είμαι ο ιδανικός να απαντήσω.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι λέξεις «μέτρο» και «όριο» είναι πολύ σημαντικές για να μπορείς επιτυχώς να ισορροπείς ανάμεσα σε υγιή ζωή και εργασιακή ικανοποίηση. Δεν το τηρώ, οπότε και πάλι δεν είμαι αυτός που θα δώσει συμβουλές.

Θα σου πω όμως πως νιώθω πολύ περήφανος που οι θυσίες μου, τα ξενύχτια μου και όλες οι παράπλευρες απώλειες δεν ήταν αποτέλεσμα ορέξεων κάποιου ανώτερου, αλλά η προσωπική μου επιθυμία να πατήσω γκάζι σε κάτι που πιστεύω όσο τίποτα, σε κάτι που επηρεάζει θετικά τη ζωή νεών ανθρώπων, σε κάτι που δημιουργεί μέλλον στη χώρα μου.

emeaGr: Δώσε μου 3 χαρακτηριστικά επίθετα ως προσωπικότητα και 3 ως επαγγελματίας/συνεργάτης

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Συνηθίζω να λέω πως ως επαγγελματίας είμαι η απόληξη του Κωνσταντίνου εκτός εργασίας, οπότε τα καλά και τα κακά μου τα κουβαλάω στον απόλυτο βαθμό όπου και να βρίσκομαι.

Ευαίσθητος, εξωστρεφής, αξιόπιστος, ανυπόμονος, αναβλητικός OCD-freak (δεν μπλέκεις!)

emeaGr: Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις; Θα ήσουν άντρας ή γυναίκα;

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Επειδή δε μπορώ εύκολα να διαλέξω και επειδή στη μηχανή του χρόνου που έχεις, μπορεί να έχουν κλείσει οι θέσεις για συγκεκριμένες εποχές, σου αναφέρω 5 που σίγουρα θέλω, οπότε κλείσε μια θέση, όπου έχεις κενό.

Αναγέννηση: Γαλλική επανάσταση.

Μεσαίωνας: Βυζάντιο στα χρόνια της ακμής και συγκεκριμένα την περίοδο της δημιουργίας της Αγίας Σοφίας.

70’s/80’s: Θα ήμουν άντρας για να μπορώ να θαυμάζω την ομορφιά της γυναικείας ύπαρξης. Την αληθινή ομορφιά όμως. Αυτή που βρίσκεται πέρα από τα καλούπια, τις αναλογίες, τα γραμμάρια, τα κιλά, το χρώμα, τις ταμπέλες, τις τάσεις της μόδας, τα εξώφυλλα των περιοδικών και τα πρότυπα του Instagram :)

emeaGr: Που θα έβλεπες τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα λαμβάνοντας υπόψη πως δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει; Πως το οραματίζεσαι;

Κωνσταντίνος Κίντζιος: Είτε μετά από 1, 10 ή 20 χρόνια, θα ήθελα να συναναστρέφομαι με όσο περισσότερο κόσμο μπορώ και με έναν μαγικό τρόπο να μπορώ να του δημιουργώ όμορφα συναισθήματα, χαμόγελα και θετικές καταγραφές στον «σκληρό» του «δίσκο». Με μία λέξη, αποτύπωμα Αφροδίτη μου, θετικό αποτύπωμα. Αυτό μένει στο τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ