Η Microsoft και η OpenAI δημιουργούν ταμείο ύψους 2 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των deepfakes σε εκλογές

«Συναγερμός» ενόψει σημαντικών εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2024.

Η άνοδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δημοφιλών chatbots όπως το ChatGPT, έχει οδηγήσει σε ένα σημαντικό νέο τοπίο απειλών που περιλαμβάνει deepfakes που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για τη διαιώνιση της παραπληροφόρησης.

Η Microsoft και η OpenAI προχωρούν στη δημιουργία  ταμείου 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των αυξανόμενων κινδύνων χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfakes για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους σε επερχόμενες εκλογές εντός του 2024.

Περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα προσέλθουν στις κάλπες σε εκλογές που εκτείνονται σε περίπου 50 χώρες, οπότε υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επιρροή που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των ψηφοφόρων.

Η άνοδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δημοφιλών chatbots όπως το ChatGPT, έχει οδηγήσει σε ένα σημαντικό νέο τοπίο απειλών που περιλαμβάνει deepfakes που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για τη διαιώνιση της παραπληροφόρησης. Αυτές οι τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν βίντεο, φωτογραφίες και δείγματα ήχου πολιτικών προσωπικοτήτων.

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων, της παραπληροφόρησης της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με άρθρο του TechCrunch, κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft και η OpenAI έχουν υποσχεθεί εθελοντικά να μειώσουν τις απειλές παραπληροφόρησης που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Μεγάλοι οργανισμοί τεχνητής νοημοσύνης έχουν μετριάσει αυτούς τους κινδύνους στα συστήματά τους. Το chatbot Gemini AI της Google δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις εκλογές και η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, έχει παρόμοιο περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ