Η Ισπανία στέλνει στην Ουκρανία πυραύλους Patriot και άρματα μάχης Leopard – Πακέτο ύψους 1,13 δισ. ευρώ

Θα παραδώσει γύρω στους δώδεκα κρίσιμης σημασίας αντιαεροπορικούς πυραύλους και 19 μεταχειρισμένα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης.

Πυραύλους Patriot και άρματα μάχης Leopard προγραμματίζει να αποστείλει η Ισπανία στην Ουκρανία ως μέρος πακέτου όπλων ύψους 1,13 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Ελ Παΐς.

Η Ισπανία θα παραδώσει γύρω στους δώδεκα κρίσιμης σημασίας αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην Ουκρανία και 19 μεταχειρισμένα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2A4 και άλλα όπλα ισπανικής κατασκευής, όπως εξοπλισμό κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πυρομαχικά, διευκρινίζει η ισπανική εφημερίδα.

Η δέσμευση για τη νέα παράδοση όπλων θα ανακοινωθεί στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Μαδρίτη σήμερα, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον βασιλιά Φελίπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ύψος της αξίας του πακέτου εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση, αν και αυτή δεν διευκρίνισε ποια όπλα θα περιλαμβάνει. Εκπρόσωποι του Σάντσεθ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Ελ Παΐς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ