Apple και Meta συζητούν για συνεργασία στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σε συζητήσεις με την Apple έχουν μπει και οι Anthropic και Perplexity για να προωθήσουν τη δική τους τεχνολογία ΑΙ στο Apple Intelligence

Ανοικτό φαίνεται να είναι ένα ενδεχόμενο που θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση σε όλo τον πλανήτη, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Meta Platforms και η Apple βρίσκονται σε συζητήσεις για την πιθανότητα ενσωμάτωσης του νέου μοντέλου γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Meta στο σύστημα ΑΙ των iPhones.

Ωστόσο, εκτός από την Meta σε συζητήσεις με την Apple έχουν μπει και οι startups του κλάδου Anthropic και Perplexity προκειμένου να προωθήσουν τη δική τους τεχνολογία ΑΙ στο Apple Intelligence, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ο τεχνολογικός κολοσσός.

Πάντως, οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές συνεχίζονται χωρίς ακόμη να έχουν καταλήξει σε συμφωνία, υποστηρίζει η WSJ. Αντιστοίχως δεν είναι σαφές το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας και των επιδράσεων της. Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, οι εταιρίες δεν απάντησαν στις φήμες όταν κλήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, καθώς τίποτα  δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως η κατασκευάστρια των iPhone ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη σε εκδήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, δηλώνοντας πως θα ενσωματώσει το νέο Apple Intelligence σε συσκευές και apps, συμπεριλαμβανομένης της Siri. Μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει ότι θα προσθέσει τη χρήση του ChatGPT της OpenAI, που υποστηρίζεται από την Microsoft.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ