Η WeatherXM «σηκώνει» 7,7 εκατ. δολάρια για να γίνει το μεγαλύτερο μετεωρολογικό δίκτυο στον κόσμο

Τα τελευταία δύο χρόνια κατασκεύασαν και ανέπτυξαν χιλιάδες μετεωρολογικούς σταθμούς παγκοσμίως.

Η WeatherXM, (Weather Ex Machina), με έδρα το Zug της Ελβετίας και γραφεία στην Αθήνα και βασικός υποστηρικτής του δικτύου WeatherXM, του μεγαλύτερου αποκεντρωμένου δικτύου φυσικών υποδομών (DePIN), ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου γύρου χρηματοδότησης ύψους 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Lightspeed Faction και με τους παρακάτω επενδυτές να συμμετέχουν στον γύρο: Protocol Labs, Borderless Capital, Arca, Alumni Ventures, Placeholder VC, Red Beard Ventures, Metaplanet, GS Futures, Consensys Mesh, Westerly Ventures, dlab, Ελευθέριος Διακομιχάλης της Radicle και Juan Benet της Filecoin.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την επένδυση για να αναπτύξει την ομάδα και το δίκτυο και να συνεχίσει την έρευνα και την ανάπτυξη σε hardware παρακολούθησης του καιρού με δυνατότητα κρυπτογράφησης και αποκεντρωμένη υποδομή.

Ο Μανώλης Νικηφοράκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της WeatherXM δήλωσε ότι στόχος τους είναι πλέον να γίνουν μέσα στο 2025 το μεγαλύτερο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών στον κόσμο.

«Αυτός ο γύρος ξεκινά το στάδιο ανάπτυξής μας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, αποδείξαμε την ικανότητά μας να κατασκευάζουμε και να αναπτύσσουμε χιλιάδες μετεωρολογικούς σταθμούς παγκοσμίως, με ένα κλάσμα του τυπικού κόστους. Τώρα ήρθε η ώρα να αναπτυχθούμε 10x: Θέλουμε να είμαστε το μεγαλύτερο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025, εξυπηρετώντας τόσο παραδοσιακές όσο και νέες αγορές web3».

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ