FedEx: Στη 12η θέση του FORTUNE με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του κόσμου

Η FedEx ανακοίνωσε πως είναι και πάλι στη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό FORTUNE.
Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση “Οι Πλέον Αξιοθαύμαστες Εταιρείες του Κόσμου”, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, κατατάσσει τη FedEx στη δωδέκατη θέση συνολικά και στην πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου διανομής. Η έκθεση μετρά εννέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις και την εταιρική φήμη.

Από το 2001, η FedEx κατατάσσεται συνεχώς μεταξύ των κορυφαίων 20 στη λίστα του FORTUNE με τις Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες παγκοσμίως. Η FedEx αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρεία του ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου.

Η μεθοδολογία της έρευνας
Η FORTUNE / Hay Group αξιολόγησε περίπου 1.400 επιχειρήσεις: Τις Fortune 1.000 (οι 1.000 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ ως προς τα έσοδα) και μη-αμερικανικές εταιρείες από την παγκόσμια βάση δεδομένων 500 του Fortune με έσοδα 10 δισ. δολάρια ή μεγαλύτερα.

Ο όμιλος επέλεξε τις 15 μεγαλύτερες επιχειρήσεις για κάθε διεθνή κλάδο και τις 10 μεγαλύτερες για κάθε κλάδο στις ΗΠΑ, αξιολογώντας συνολικά 687 εταιρείες από 30 χώρες. Για να δημιουργήσει τις 57 λίστες, η Hay ζήτησε από στελέχη, διευθυντές και αναλυτές να βαθμολογήσουν εταιρείες στον κλάδο τους με εννέα κριτήρια, από την αξία των επενδύσεων έως την κοινωνική τους ευθύνη. Η βαθμολογία μιας επιχείρησης έπρεπε να κατατάσσεται στο άνω ήμισυ στον κλάδο της, για να συμπεριληφθεί στη λίστα.
Για να φτάσει στη λίστα με τις 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες, ο όμιλος Hay ζήτησε από 3.800 ερωτηθέντες την επιλογή των 10 εταιρειών που θαύμαζαν περισσότερο, από κατάλογο με τις εταιρείες που κατατάσσονταν στο υψηλότερο 25% στη δημοσκόπηση του περασμένου έτους, καθώς και εκείνων που κατατάσσονται στο υψηλότερο 20% του κλάδου τους. Ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει οποιαδήποτε εταιρεία από οποιονδήποτε κλάδο.
H Hay Group, η οποία διενεργεί την έρευνα για τη λίστα με τις “Πλέον Αξιοθαύμαστες Εταιρείες του Κόσμου” από το 1997 και για “Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες της Αμερικής” από το 2001, είναι μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ