H Akazoo “σηκώνει το γάντι” και απαντάει στην QCM

Η έκθεση της Quintessential Capital Management για “παραπλάνηση” του επενδυτικού κοινού από την Akazoo όπως ήταν φυσικό δεν γινόταν να μείνει χωρίς απάντηση από την -με ελληνικές ρίζες- εταιρεία. 

Όπως ανακοίνωσε η Akazoo, προχωράει άμεσα στην σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με σκοπό την διερεύνηση των ισχυρισμών της QCM, ενώ νομικός σύμβουλος της επιτροπής ανέλαβε η δικηγορική Latham & Watkins LLP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία,

«η Akazoo δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει την ακρίβεια αυτής της έκθεσης, την οποία θεωρεί ότι η QCM εξέδωσε προκειμένου να προκαλέσει μείωση της τιμής της μετοχής και του κέρδους της Akazoo εις βάρος των μετόχων της. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και με υπερβολική προσοχή, η ειδική επιτροπή θα προβεί σε ενδελεχή επιθεώρηση με τη βοήθεια των συμβούλων της.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι οι μέτοχοι της πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν στηρίζονται στις πληροφορίες που περιέχονται στην έκθεση, η οποία θέτει ορισμένες “απόψεις και προβλέψεις” σχετικά με την εταιρεία, και αναγνωρίζει ότι, με δική της παραδοχή, “η QCM έχει οικονομικό συμφέρον στην κίνηση των μετοχών”.

Επιπλέον, η έκθεση αποποιείται συγκεκριμένα την ευθύνη για την ακρίβεια των δεδομένων που παρουσιάζονται σε αυτήν» .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ