Όμιλος Mar-Bella Collection: Κορυφαίος εργοδότης για το 2023-2024

Τα τελευταία 21 χρόνια η λίστα των καλύτερων χώρων εργασίας συντάσσεται ετησίως στην Ελλάδα και αποτελεί μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για μια εταιρεία, αφού ενισχύει το όνομα και τη φήμη της στον κλάδο που εκπροσωπεί και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αξιών και της φιλοσοφίας που ακολουθεί.

Ο Όμιλος Mar-Bella Collection ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την απονομή της πιστοποίησης Great Place to Work®, για το 2023-2024 ως αναγνώριση της κορυφαίας εργασιακής κουλτούρας και της ικανοποίησης του προσωπικού που απασχολείται στα ξενοδοχεία του Ομίλου.

Τα τελευταία 21 χρόνια η λίστα των καλύτερων χώρων εργασίας συντάσσεται ετησίως στην Ελλάδα και αποτελεί μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για μια εταιρεία, αφού ενισχύει το όνομα και τη φήμη της στον κλάδο που εκπροσωπεί και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αξιών και της φιλοσοφίας που ακολουθεί.

Με εκπροσώπηση σε πάνω από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο, ο οργανισμός Great Place to Work® ερευνά και αξιολογεί εταιρείες για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον, δίνοντας παράλληλα φωνή στο ανθρώπινο δυναμικό.

Σχετικά με την αναγνώριση της Mar-Bella Collection ως κορυφαίου εργασιακού περιβάλλοντος, η Χριστίνα Νικάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου, σημειώνει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αναγνώριση αυτή. Είναι ένα βασικό εργαλείο αξιολόγησης που μας βοηθά να εντοπίσουμε πού βρίσκονται τα δυνατά μας σημεία αλλά και οι ευκαιρίες βελτίωσης μας. Μια τέτοια εξέλιξη μας δημιουργεί την ανάγκη να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι. Ταυτόχρονα, προσθέτει αξία στον εργασιακό μας βίο αφού κάθε ένας από μας είναι μέλος μιας πιστοποιημένης για το εργασιακό της περιβάλλον ομάδας».

Τρόπος αξιολόγησης Great Place to Work®

Για τη διαμόρφωση της λίστας των εταιρειών που λαμβάνουν την υψηλού κύρους βράβευση, ο οργανισμός διανέμει σε όλους τους ενεργούς εργαζομένους ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης που αποτελείται από 62 προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις, εστιάζοντας στις 5 διαστάσεις που θεωρούνται κλειδί για ένα αξιόλογο εργασιακό περιβάλλον:

• Αξιοπιστία
• Σεβασμός
• Δικαιοσύνη
• Υπερηφάνεια
• Ομαδικότητα/Συναδελφικότητα

Κατόπιν, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν εμπιστευτικά τις απαντήσεις τους και επιστρέφουν το ερωτηματολόγιο, με τον οργανισμό να εξετάζει τις απαντήσεις και να
βραβεύει τις εταιρείες που έχουν εξαιρετικά ικανοποιητική επίδοση, όπως η Mar-Bella Collection, ως κορυφαίο περιβάλλον εργασίας – Great Place to Work®.
Μέσα από αυτήν αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη δωρεάν εκπαίδευση 20 στελεχών στα προγράμματα του WSPC, ο όμιλος Mar-Bella συνεχίζει να επικεντρώνεται στην υψηλής ποιότητας φιλοξενίας, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, ενίσχυση των τοπικών προϊόντων στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, επενδύοντας στους ανθρώπους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ