Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» της ΔΥΠΑ για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch, που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις.

Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή αποτελεί ένα ακόμα ψηφιακό εργαλείο που προστίθεται στο οπλοστάσιο της ΔΥΠΑ, ενισχύοντας την προσπάθεια μας να «παντρέψει» αποτελεσματικότερα την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά και το γεγονός πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 κενές θέσεις σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την κάλυψη αυτού του ελλείμματος, είναι επιτακτική ανάγκη.

Η πλατφόρμα jobmatch αφορά στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού για προσωρινή αλλά και για μόνιμη εργασία. Ειδικότερα, ο εργαζόμενος, αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφίλ του, θα μπορεί να διαμορφώνει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως στο τι επαγγέλματα θέλει να απασχοληθεί και σε ποιες περιοχές, σε τι ωράρια εργασίας θέλει να απασχοληθεί αλλά και τις αποδοχές που θέλει να λαμβάνει.

Παράλληλα, οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να συνδεθούν άμεσα με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάση της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους. Και αφού υπάρξει αντιστοίχιση εργαζόμενου με εργοδότη, μετά θα κλείνεται ραντεβού για συνέντευξη είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικά.

Θα συνεχίσουμε και με άλλες καινοτόμες δράσεις, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό μας, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση για όλους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ