MYTILINEOS: Προχωρά σε placement 4,5 εκατ. μετοχών

Η κίνηση ενδέχεται να σχετίζεται με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σε ιδιωτική τοποθέτηση (placement) 4,5 εκατ. μετοχών προχωρά η MYTILINEOS. Σύμφωνα με πληροφορίες, το placement πραγματοποιείται μέσω των Citi, Morgan Stanley και Euroxx και οι μετοχές θα διατεθούν σε θεσμικά κεφάλαια.

Οι πωλητές αναμένεται να είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου. Οι 4,5 εκατομμύρια μετοχές αντιπροσωπεύουν το 3,15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Mυτιληναίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου θα οδηγήσει το ποσοστό στο 23,38%. Κατά πληροφορίες η κίνηση σχετίζεται με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

H κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή. Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη MYTILINEOS πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ). Το γεγονός ότι σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της εισηγμένης, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με προ εβδομάδων δημοσίευμα του βρετανικού Sky News, «η εταιρεία MYTILINEOS αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχοντας επιλέξει από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street προκειμένου να κάνουν τη σχετική επεξεργασία»

Όπως επισημαινόταν, η εταιρεία σκοπεύει να παραμείνει εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο ακόμη και μετά την εισαγωγή της στο Λονδίνο με dual listing. Στη Βρετανία έχει παρουσία για περισσότερα από δέκα χρόνια κατασκευάζοντας έργα ΑΠΕ, δικτύων και αποθήκευσης.

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ