Συνεχίζει στο τιμόνι της παγκόσμιας ναυτιλίας ο Emanuele Grimaldi

Ο Emanuele Grimaldi, επανεξελέγη ομόφωνα στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed SpA, Emanuele Grimaldi, επανεξελέγη ομόφωνα στη θέση του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS). Το ΔΣ του Επιμελητηρίου εξέλεξε τον Metin Duzgit από το Τουρκικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ως νέο Αντιπρόεδρο και τον CEO της Ένωσης των Γερμανών Πλοιοκτητών, Martin Kröger, ως Πρόεδρο της Ναυτικής Επιτροπής.

«Έχουμε προχωρήσει αρκετά με τις προτάσεις μας για να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών έως ή γύρω από το 2050 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με φορείς των Ηνωμένων Εθνών στα μεγάλα ζητήματα που επηρεάζουν το ναυτιλιακό κλάδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Grimaldi μετά την επανεκλογή του.

Παράλληλα, στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας λόγω των παγκόσμιων γεωπολιτικών ταραχών και κυρίως λόγω των χτυπημάτων των Χούθι σε εμπορικά πλοία που επιχειρούν να διασχίσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

«Διανύουμε πολύ αμφιλεγόμενους γεωπολιτικούς καιρούς, οι οποίοι έχουν φέρει τη ναυτιλία και τους αθώους εργαζομένους του κλάδου, στο στόχαστρο των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία και στις επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά και τη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ναυτικών μας και διατάραξαν το εμπόριο. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα συνεχίσουμε να φωτίζουμε το έργο των ναυτικών μας που είναι η καρδιά του κλάδου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ