ΑΑΔΕ: Ποιο είναι το κατάστημα στο οποίο έβαλε λουκέτο 48 ωρών

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν σε γνωστό κατάστημα πώλησης ρούχων μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας 21.100 αποδείξεις που δεν είχαν διαβιβαστεί, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ. Πρόκειται για το κατάστημα H&M στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, όπως φανερώνεται από βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok.

@anastasiageorgako8 ❌ΣΟΚ / ΠΡΟΣΤΙΜΟ H&M Greece @H&M ❌ΚΛΕΙΣΤΟ❌ 🙄😯😧 #foryoupage #fyp #foryou ♬ πρωτότυπος ήχος – Anastasia Georgakopo

Συγκεκριμένα, οι ταμειακές μηχανές του καταστήματος είχαν σταματήσει τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς.

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ