Η BIC ΒΙΟΛΕΞ γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας

Η ελληνική θυγατρική είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός για τον τομέα ξυριστικών του πολυεθνικού Ομίλου BIC.
BIC

Σημαντικό ορόσημο για την BIC ΒΙΟΛΕΞ αποτελεί η φετινή χρονιά, καθώς γιορτάζει 50 χρόνια ηγετικής θέσης, καινοτομίας και εξαγωγικής δραστηριότητας στη διεθνή αγορά ξυριστικών, καλύπτοντας τις ανάγκες εκατομμυρίων καταναλωτών. Από την ίδρυσή της το 1974 και με έδρα την Αττική, η BIC ΒΙΟΛΕΞ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατασκευής λεπίδων ακριβείας, θέτοντας τα πρότυπα για υψηλή ποιότητα και επίδοση τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με συνολικές επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ και συνεχή δέσμευση στην καινοτομία, που έχει οδηγήσει σε περισσότερες από 40 αναβαθμίσεις προϊόντων, η BIC ΒΙΟΛΕΞ διατηρεί, εδώ και 50 χρόνια, ηγετική θέση στην αγορά ξυριστικών, έχοντας καθιερώσει την «BIC» ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα.

Η ελληνική θυγατρική είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός για τον τομέα ξυριστικών του πολυεθνικού Ομίλου BIC, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις και εταιρίες στον κλάδο FMCG και μεταξύ των 60 κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα με 1.500 εργαζόμενους.

Η παραγωγική δυναμική του εργοστασίου ανέρχεται σε 25 εκατ. ξυραφάκια την εβδομάδα, το καθένα προσεκτικά κατασκευασμένο για να ικανοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι 7 στα 10 ξυραφάκια BIC που πωλούνται παγκοσμίως είναι ελληνικής κατασκευής. Επιπλέον, το 99% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Στις εγκαταστάσεις της BIC ΒΙΟΛΕΞ εδρεύει το Παγκόσμιο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των ξυριστικών BIC το οποίο εστιάζει στην έρευνα, σχεδίαση και ανάπτυξη προϊόντων αλλά και προηγμένων μηχανών παραγωγής ξυριστικών λεπίδων, «οδηγώντας» τις εξελίξεις στον κλάδο σε διεθνές επίπεδο.

Με αφορμή τον εορτασμό, ο Gonzalve Bich, CEO του Ομίλου BIC, δήλωσε: «Η BIC ΒΙΟΛΕΞ κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση για εμάς. Αποτελεί φάρο καινοτομίας και αριστείας, ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας παραγωγής των ξυριστικών μηχανών μας και απόδειξη της μακροχρόνιας αφοσίωσής μας στην υψηλή ποιότητα. Γιορτάζουμε 50 χρόνια από τότε που η BIC ένωσε τις δυνάμεις της με την ελληνική ΒΙΟΛΕΞ, δημιουργώντας ένα προϊόν που έφερε επανάσταση στις συνήθειες προσωπικής περιποίησης και το οποίο παραμένει μοναδικό στη διεθνή αγορά ξυριστικών μέχρι και σήμερα. Τα επόμενα 50 χρόνια επιφυλάσσουν σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να προσαρμοζόμαστε και να αναπτυσσόμαστε, βασιζόμενοι στην κληρονομιά της αριστείας μας».

Η Όλγα Βαγενά, Site Managing Director της BIC ΒΙΟΛΕΞ, ανέφερε: «Η BIC ΒΙΟΛΕΞ ξεκίνησε πριν από πέντε δεκαετίες με όραμα, αξίες και πάθος. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και παραγωγής στον κλάδο ξυριστικών, συμβάλλοντας παράλληλα σημαντικά στην απασχόληση, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την ιστορία της εταιρίας μας, την τεχνογνωσία και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, τη μοναδικότητα των προϊόντων μας και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας για τα επόμενα 50 χρόνια».

Την ίδια ώρα, η BIC ΒΙΟΛΕΞ υλοποιεί σημαντικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Από τα πρωτοποριακά συστήματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης έως τη μετάβαση στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), η BIC ΒΙΟΛΕΞ δεσμεύεται να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να θέσει υψηλά πρότυπα για τη βιώσιμη παραγωγή στην Ελλάδα. Οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες επικεντρώνονται στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς και σε πράσινες ενεργειακές λύσεις.

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ