hoper: Η πρώτη αερογραμμή ελικοπτέρων στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Τα νησιά μας έρχονται πιο κοντά με την έναρξη προγραμματισμένων πτήσεων της hoper, που επένδυσε 3 εκατ. ευρώ στα 5 ελικόπτερα Robinson.

Με ένα στόλο 5 ελικοπτέρων Robinson με γυάλινο πιλοτήριο, η hoper εγκαινιάζει μια καινοτόμο υπηρεσία συνδέοντας την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο με πιο δυσπρόσιτα ελληνικά νησιά, προσφέροντας κρατήσεις ανά θέση. 

Αναλυτικότερα, οι προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο, αρχικά μεταξύ Αθήνας και 10 νησιών του Αιγαίου αφορούν: τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Αντίπαρο, την Ίο, την Κέα, την Πάτμο, τη Σίφνο, τις Σπέτσες, την Τήνο και τη Φολέγανδρο. Η διάρκεια των πτήσεων είναι από 8 λεπτά (πχ. Τήνος – Μύκονος) μέχρι 48 λεπτά (πχ. Αθήνα – Αντίπαρος). Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν μεμονωμένες θέσεις απλής ή μετ’ επιστροφής μετάβασης από το site flyhoper.com.

Αναφορικά με τις αποσκευές, ο επιβάτης μπορεί να έχει μαζί του μια χειραποσκευή και εάν θέλει περισσότερες βαλίτσες, το δίκτυο συνεργατών της hoper θα φροντίσει να του έρθουν αργότερα στον προορισμό επιλογής του.

Το μότο της εταιρείας είναι «κερδίστε μια μέρα διακοπών», με την λογική ότι φτάνεις στον προορισμό σου γρήγορα και έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις μία σχεδόν επιπλέον ημέρα τις διακοπές σου, από τον χρόνο που θα έχανες με ένα άλλο μέσο μεταφοράς. Επιπλέον, η εμπειρία από μόνη της είναι συναρπαστική, καθώς απολαμβάνεις μια πανοραμική εικόνα του Αιγαίου και των νησιών από ψηλά. 

Η hoper ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μέμο, πρώην CEO της MarineTraffic και σήμερα CEO της hoper, τον Κώστα Γεράρδο, CEO της Πλαίσιο, τον Γιώργο Παπαϊωαννίδη, Partner της Saronic Ferries, και τη BORRN, με CEO τη Ματίλντα Νατάν. Η εταιρεία εισάγει μια νέα επιλογή στις αερομεταφορές, προσφέροντας γρήγορες, άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις από και προς νησιά του Αιγαίου, και κυρίως αυτά που δεν έχουν αεροδρόμιο. Οι τιμές ξεκινούν από €156 ανά κατεύθυνση, με μέση τιμή €350. Η hoper σχεδιάζει να προσθέτει νέους προορισμούς τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα ξεκινώντας από το φθινόπωρο 2024.

Προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η έναρξη της hoper και να μην «μπλεχτεί στα αγκάθια» της γραφειοκρατίας, ο κ. Μέμος ανέφερε ότι εξαγόρασαν μια υπάρχουσα εταιρεία ναυλώσεων ελικοπτέρων, την AirPower, ώστε οι διαδικασίες να γίνουν πιο σύντομα. 

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η hoper συνεργάζεται με τους κατά τόπους Δήμους για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ελικοδρομίων στους προορισμούς που εξυπηρετεί, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Ο Δημήτρης Μέμος, CEO της hoper, δήλωσε: «Θέλουμε να μοιραστούμε με πολύ περισσότερο κόσμο την εμπειρία της μετακίνησης με ελικόπτερο. Με τη hoper, μετατρέπουμε τις ώρες σε λεπτά, και οι ταξιδιώτες κερδίζουν έως και μια ολόκληρη μέρα διακοπών. Είναι μια νέα, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που κάνει τις ομορφιές της Ελλάδας πιο προσβάσιμες».

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, χαρακτήρισε την επένδυση της hoper “ένα μοναδικό βήμα χωρίς προηγούμενο” για τον ελληνικό τουρισμό, και τόνισε το γεγονός ότι για την υλοποίησή της χρειάστηκε η στενή συνεργασία με τον δημόσιο τομέα, και ειδικά με τους τοπικούς Δήμους.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης στον δικό του χαιρετισμό, μίλησε για τη σημασία που έχει η διάθεση μίας νέας υπηρεσίας συνδεσιμότητας των νησιών για τη χώρα μας, που χαρακτηρίζεται από τη νησιωτικότητα που δημιουργεί ιδιαίτερες ανάγκες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης των αεροπορικών υποδομών και της αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα. 

«Η δημιουργία προγράμματος πτήσεων με ελικόπτερο στη χώρα μας είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που ανοίγει νέες δυνατότητες. Πόσο μάλλον όταν συνδέει δημοφιλής προορισμούς με πιο δυσπρόσιτα ελληνικά νησιά, προσφέροντας κρατήσεις ανά θέση», σημείωσε η Υφυπουργός Μεταφορών. Όπως τόνισε η κ. Αλεξοπούλου πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοτόμο υπηρεσία που ανοίγει νέες δυνατότητες: «Είναι σημαντικό ότι την εν λόγω υπηρεσία μπορεί να αξιοποιήσει ακόμη και ένας μεμονωμένος επιβάτης».

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε στην ομιλία της: «Η πρωτοβουλία αυτή προάγει τόσο το μεταφορικό έργο όσο και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Η μοναδική μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας, η ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένες μεταφορές αλλά και η συνεχής επιτακτική προσπάθεια για βέλτιστη αξιοποίηση του χρόνου διακοπών οδηγούν τις εξελίξεις. Ως πολιτική ηγεσία αξιολογούμε ψηλά τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μεταφορών. Είναι γεγονός πως ένας απλός, άμεσος και εύκολος τρόπος για να μετακινηθεί κανείς ειδικά σε μια νησιωτική χώρα, όπως η Ελλάδα, είναι με ελικόπτερο. Οπότε η δημιουργία προγράμματος πτήσεων με ελικόπτερο στη χώρα μας είναι μια καινοτόμος υπηρεσία που ανοίγει νέες δυνατότητες. Πόσο μάλλον όταν συνδέει δημοφιλής προορισμούς με πιο δυσπρόσιτα ελληνικά νησιά, προσφέροντας κρατήσεις ανά θέση. Είναι σημαντικό ότι την εν λόγω υπηρεσία μπορεί να αξιοποιήσει ακόμη και ένας μεμονωμένος επιβάτης: Πτήσεις με ελικόπτερο ολιγόλεπτης διάρκειας συνδυάζοντας ταχύτητα, άνεση και μοναδική θέα. Με αυτό τον τρόπο τα ελικόπτερα γίνονται ευρέως προσβάσιμα βοηθώντας τους ανθρώπους να καταρτίσουν ένα πιο αποδοτικό πρόγραμμα και να εξοικονομήσουν χρόνο από τις μετακινήσεις και τις ανάγκες τους.
Είναι σημαντικό ότι η εταιρεία έχει εγκριθεί ως αξιόπλοος φορέας εκμετάλλευσης αεροσκαφών από την Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) σύμφωνα με τα πρότυπα της EASA (European Union Aviation Safety Agency). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας αξιολογεί και ελέγχει συνεχώς τόσο ως προς την συντήρηση του στόλου όσο και ως προς την πιστοποίηση και τις ικανότητες των πιλότων. Κλείνοντας σας προτρέπω να αναβαθμίσετε την ποιότητα μεταφορών των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, παρέχοντας ασφαλείς και συναρπαστικές πτήσεις με ελικόπτερο συνδέοντας όσο το δυνατόν περισσότερους και πιο δυσπρόσιτους προορισμούς της Ελλάδας. Εύχομαι ασφαλείς πτήσεις».

Η hoper, με έδρα την Αθήνα, θα λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο εξυπηρετώντας ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τη βάση της στο Κορωπί στην Αθήνα, καθώς και από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προς άλλα νησιά. Στα σχέδια της στρατηγικής της ανάπτυξης περιέχονται και άλλοι προορισμοί, με ένα στόχο κλειδί έως το 2026 να φτάσουν στους 35 προορισμούς. 

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ