Λήγει σήμερα η προθεσμία για το Ε9 – Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο και ποιοι γλιτώνουν

Λήγει σήμερα, Παρασκευή, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9 για όσους είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους το 2013.

Από το υπουργείο Οικονομικών επιμένουν ότι δεν θα δοθεί παράταση και όσοι δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Οι περιορισμένες δυνατότητες του Taxis, όμως, και η υπερφόρτωση του συστήματος που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες γεννά δεύτερες σκέψεις στο ΥΠΟΙΚ.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία, η οποία θα απαλλάσσει από το πρόστιμο όσους δεν υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους.

Όχι, όμως, όλους. Αυτούς που θα είναι εκπρόθεσμοι έως την κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή, η οποία θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα.

Πρακτικά, δηλαδή, αφορά όσους θα υποβάλλουν δηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

Το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί “σιωπηρή” παράταση και να γίνει η εκκαθάριση των δηλώσεων για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων στα μέσα Ιουνίου.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα καθυστερήσει και η υποχρέωση πληρωμής της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ