Handelsblatt: Οι Ελληνικές τράπεζες περνούν το σκόπελο των stress test

Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt τα νέα από το μέτωπο των stress test για τις Ελληνικές τράπεζες είναι ικανοποιητικά, καθώς όπως όλα δείχνουν και αναφέρει το άρθρο “Τα τέσσερα μεγάλα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν χρειάζονται νέες εισφορές κεφαλαίου”.

Σημαντικό βήμα για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας, χαρακτηρίζει η Handelsblatt την πορεία των stress tests και τονίζει το πόσο καλά νέα είναι αυτά για τη χώρα “Ανακούφιση στην Αθήνα: Η Τράπεζα Πειραιώς , η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και η Alpha Bank περνούν τη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) για συνολικά 37 ευρωπαϊκές τράπεζες» γράφει, επικαλούμενη τρεις πηγές από τραπεζικούς κύκλους.

Αυτό δεν είναι μόνο καλά νέα για τις ελληνικές τράπεζες και τους μετόχους τους, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα βοήθειας”.

Να θυμίσουμε πως η ανακοίνωση του αποτελέσματος των stress tests είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ όλα τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα test και δεν θα χρειαστούν κεφάλαια ενίσχυσης 20 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης, στην ουσία βγαίνοντας από τον ELA.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά  τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, οι τράπεζες της χώρας έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές και προσθέτει ότι πλέον οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι άρτια θωρακισμένες σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ