Αυστραλία: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τα ΜΜΜ τις ώρες αιχμής

Η επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να μετακινείται εκτός των ωρών αιχμής και να χρησιμοποιεί ποδήλατα ή αυτοκίνητα.

Οι Αυστραλοί στην πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας ξεκίνησαν την πρώτη κανονική εβδομάδα με χαλαρότερα μέτρα περιορισμού, με τις αρχές να καλούν τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους να αποφύγουν τα τρένα και τα λεωφορεία τις ώρες αιχμής.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να μετακινείται εκτός των ωρών αιχμής και να χρησιμοποιεί ποδήλατα ή αυτοκίνητα για να μην υπάρξει συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι πολιτείες της Αυστραλίας αρχίζουν να επιτρέπουν περισσότερες δημόσιες δραστηριότητες με βάση το κυβερνητικό σχέδιο τριών φάσεων ύστερα από δύο μήνες περιορισμών, οι οποίοι, σύμφωνα με αξιωματούχους, βοήθησαν να περιοριστεί η έκθεση της χώρας στην πανδημία.

Θέλουμε οι πολίτες να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους για να πάνε στη δουλειά τους.

Η Νέα Νότια Ουαλία, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, η πόλη της Αυστραλίας με τους περισσότερους κατοίκους, ανακοίνωσε μόνο ένα νέο κρούσμα τις τελευταίες 24 ώρες. Η πολιτεία ανακοίνωσε επίσης έναν ακόμα θάνατο, τον πρώτο πανεθνικά σε διάστημα σχεδόν μίας εβδομάδας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε όλη τη χώρα να φθάνει τους 99 και τα κρούσματα τα 7.060.

“Συνήθως ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά δεδομένων των περιορισμών στις ώρες αιχμής και του γεγονότος ότι ισχύει η κοινωνική αποστασιοποίηση, θέλουμε οι πολίτες να εξετάσουν διαφορετικούς τρόπους για να πάνε στη δουλειά τους”, δήλωσε η Μπερετζικλιάν σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

Νέα κρούσματα στη γειτονική πολιτεία της Βικτόριας

Η γειτονική πολιτεία της Βικτόριας – στην οποία μαζί με τη Νέα Νότια Ουαλία κατοικούν πάνω από τους μισούς από τους 25 εκατ. κατοίκους της χώρας— ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η Αυστραλία ακολουθεί το παράδειγμα δεκάδων άλλων χωρών που ζητούν να διενεργηθεί έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοίού, κατά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα, στην πρώτη ετήσια σύνοδό του μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ