emea: Οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Τις τελευταίες μέρες αλλά και γενικά τον τελευταίο καιρό η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημαδέψει για τα καλά την Ελλάδα αλλά και γενικά όλο τον κόσμο

Μία ακόμη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το emea.gr κάνει έναν σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες της ειδήσεις.

Τις τελευταίες μέρες αλλά και γενικά τον τελευταίο καιρό η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημαδέψει για τα καλά την Ελλάδα αλλά και γενικά όλο τον κόσμο και ειδικότερα στον επιχειρησιακό, οικονομικό αλλά και κοινωνικό τομέα, αλλά και γενικά το θέμα της εύρεσης θεραπείας και γενικά το επίδομα των 800 ευρώ και ποιοι θα το λάβουν.

Αναλυτικότερα οι δημοφιλέστερες ειδήσεις της εβδομάδας

Επιτροπή Τσιόδρα: Σχολεία τέλος για φέτος

Όπως επεσήμανε ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα, η πρόταση του είναι να μπει λουκέτο στα σχολεία για φέτος και η σχολική χρονιά να συνεχιστεί με διδασκαλία από το σπίτι. Μόνη εξαίρεση οι μαθητές της τρίτης Λυκείου  «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους». 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κατέρρευσαν οι πωλήσεις της αλυσίδας H&M

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων του κόσμου, η H&M, ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις της τον Μάρτιο έκαναν «βουτιά» 46% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας πως αναμένει το β’ τρίμηνο να είναι ζημιογόνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πως και πότε θα γίνει άρση του lockdown

Τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας περιγράφει σε ειδική έκθεσή του το American Enterprise Institute, καθώς όπως επισημαίνει θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει από τη φάση του μετριασμού (με τα μέτρα αποστασιοποίησης, παραμονής κατ οίκον κ.λπ.) να κινηθούμε στην φάση της επανεκκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: Καταγγελίες-σοκ επιστημόνων κατά του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ν.Κορέα και την Ταϊβάν κατηγορούν ανοιχτά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τραγικά λάθη και παραλείψεις στα προτεινόμενα μέτρα προστασίας, που προκάλεσαν την μόλυνση χιλιάδων ανθρώπων, εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Crisis Management: Time to push the button!

Με την πανδημία του κορωνοιου να έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα, 5 ειδικοί γράφουν στο emea για το crisis management.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

“Χάθηκαν” 21 εκατ. χρήστες κινητών στην Κίνα – Φόβοι για “εκρηκτική” αύξηση θυμάτων από τον ιό

Με την χρήση των κινητών να είναι υποχρεωτική για να αποδειχτεί η κατάσταση της υγείας του χρήστη, η “εξαφάνιση” 21 εκατ. τηλεφώνων από το σύστημα μπορεί να σημαίνει εκρηκτική αύξηση νεκρών στην Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Koρωνοϊός: Πέντε νέα, επαναστατικά, φάρμακα έτοιμα για τις τελικές δοκιμές σε ανθρώπους!

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη του πρώτου φαρμάκου για την θεραπεία κατά του κορωνοϊού φέρεται να είναι εταιρείες από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ρωσία και την Μεγ. Βρετανία, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γαλλία εναντίον Ολλανδίας στο Eurogroup: “Ντροπή σας! σταματήστε αυτό το τσίρκο”

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν τελικά οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο, ούτε μπροστά στην πανδημία του Covid-19, η οποία έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κορωνοϊός: Κατά λάθος… ανακάλυψη πιθανής θεραπείας!

Το εμβόλιο κατά του μυκοβακτηρίου της φυματίωσης (Mycobacterium tuberculosis), που ανακαλύφθηκε πριν από 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ασθενείς από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. Αρχίζουν άμεσα δοκιμές σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Κίνα και Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αλλαγές και διευκρινίσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος οικ.14676/253 του Υπουργείου Εργασίας η οποία δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην υποβολή υπευθύνων δηλώσεων εργοδοτών και εργαζομένων για την αναστολή συμβάσεων και την επακόλουθη αποζημίωση των 800 ευρώ καθώς και της μείωσης ενοικίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ