Η Viva Wallet μετατρέπει τα κινητά τηλέφωνα σε ασύρματα τερματικά πληρωμών

Η διαδικασία γίνεται μέσω της εφαρμογής Viva Wallet POS

Τη δυνατότητα να δέχονται πληρωμές με κάρτα στο κινητό τους, χωρίς POS, έχουν πλέον οι εταιρικοί πελάτες της Viva Wallet, μέσω της εφαρμογής Viva Wallet POS.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σε κινητά Android, μετατρέπει ουσιαστικά κάθε τηλέφωνο (από Android 7.0 και πάνω) σε ένα ασύρματο τερματικό πληρωμών, στο οποίο μπορούν να γίνουν άμεσες συναλλαγές.

Πώς λειτουργεί

Για να πραγματοποιήσει ο χρήστης μια πληρωμή, συνδέεται με τον εταιρικό του λογαριασμό στη Viva Wallet, εισάγει το ποσό της εκάστοτε πληρωμής και περνά την κάρτα του από το πίσω μέρος του κινητού. Τα χρήματα, κατατίθενται την επομένη ημέρα, χωρίς καμία δέσμευση. Για την χρήση τη εφαρμογής δεν απαιτείται συνδρομή, ούτε κάποιο συμβόλαιο.

Η εφαρμογή δέχεται πληρωμές από Visa, Mastercard, Maestro, Bancontact, Apple Pay, Alipay και Google Pay, συλλέγει tips από πελάτες, στέλνει ψηφιακές αποδείξεις μέσω email ή μηνύματος, ενώ παράλληλα δίνει στην επιχείρηση πρόσβαση σε δεδομένα και ιστορικό πωλήσεων. Επίσης μέσω της εφαρμογής, μπορούν να «συγχρονιστούν» άλλα τερματικά της εταιρείας (με USB ή Bluetooth), για την αποδοχή καρτών American Express, JCB κ.α.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρουν ορισμένες Fintech, μεταξύ των οποίων η Stripe, σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ