Παναγιώτης Αρκουμανέας: Θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

“Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα”, μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανακοίνωσε ότι θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους μέσα στις επόμενες βδομάδες, σήμερα στον σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερα προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Στην συνέχεια, επεσήμανε ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 έχουν φτάσει το 70%, ενώ οι εμβολιασμένοι ενήλικοι της χώρας το 45%.

Όσον αφορά την μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε ότι αποτελεί ένα θέμα παγκόσμιας συζήτησης και σίγουρα είναι η πιο μεταδοτική. Ωστόσο, είπε ότι μία δόση του εμβολίου προστατεύει έως 35%, ενώ οι δύο δόσεις μέχρι και 90%. Βέβαια, τόνισε ότι όλοι οι ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία εξετάζονται, καθώς εκεί υπάρχει μία έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι στην Ελλάδα οι δείκτες της πανδημίας βελτιώνονται τις τελευταίες εβδομάδες. 

“Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο”, είπε στο τέλος αναφερόμενος στην αρχή της πανδημίας και στην δύσκολη περίοδο που πέρασε. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ