SKY express: H «πράσινη» αεροπορική εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στις αερομεταφορές

Τα τελευταία χρόνια, οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν αναβαθμιστεί σε πολλά επίπεδα, ενώ οι διαθέσιμες πτήσεις, αλλά και οι προορισμοί αυξάνονται διαρκώς.

H SKY express, μια από τις πιο σύγχρονες αεροπορικές εταιρείες που εξελίσσεται συνεχώς, ενσωματώνοντας προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη στο στόλο της, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, οι υπηρεσίες της έχουν αναβαθμιστεί σε πολλά επίπεδα, ενώ οι διαθέσιμες πτήσεις, αλλά και οι προορισμοί αυξάνονται διαρκώς. Παράλληλα, είναι η πιο δυναμική 100% ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους με το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005, είναι μέλος του Ομίλου επιχειρήσεων IO GR και αρχικά πραγματοποιούσε προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις. Ουσιαστικά, υλοποιούνταν πτήσεις εμπορευματικών μεταφορών, ιατρικές, έκτακτης ανάγκης αλλά και εκδρομές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι επί σειρά ετών λαμβάνει βραβεία από την Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Εταιρειών και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία! Μάλιστα, έχει συνάψει συμφωνία για πτήσεις κοινού κώδικα με εταιρείες όπως η Olympic Air, η Air France , η Qatar Airways κ.α.

Ο στόλος μεγαλώνει – Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη 

Το 2020, μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των αερομεταφορών λόγω των αλλεπάλληλων lockdown και των περιοριστικών μέτρων,  η SKY express ήταν η μοναδική εταιρεία που επέκτεινε το στόλο της. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι ο στόλος της ενισχύθηκε με έξι αεροσκάφη Airbus τύπου Α320neo, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις πτήσεις εσωτερικού αλλά και εξωτερικού. Τα εν λόγω αεροσκάφη απαιτούν λιγότερη ενέργεια, ενώ είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με την τελευταία τεχνολογία. Τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησαν τα πρώτα ταξίδια με τα νέα αεροσκάφη και το Μάιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση Αθήνα – Βρυξέλλες. 

Oι επενδύσεις φυσικά δε σταματούν εδώ, καθώς σε πρόσφατη εκδήλωση ο Ιωάννης Γρύλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου IOGR, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την εταιρεία, αφού όπως δήλωσε στο προσεχές διάστημα θα ενσωματωθούν στο στόλο της ακόμη 6 υπερσύγχρονα ATR 72-600. “Μετά τα 6 καινούργια Airbus A320neo που ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε 8 χώρες, τα ATR μας έρχονται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό και την προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας” επισήμανε ο ίδιος. Επιπλέον, η SKY express , με ανθρώπινο δυναμικό 122 άτομα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 εταιρείες που συνέχισαν να πραγματοποιούν πτήσεις στη διάρκεια της πανδημίας.

Τα “πράσινα αεροπλάνα” και οι νέοι προορισμοί 

Οι νέες επενδύσεις και οι καινοτόμες υπηρεσίες αφενός θα δώσουν μια ισχυρή ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και θα ενισχύσουν τη διεθνή προβολή του κι αφετέρου θα βοηθήσουν στην “κατάκτηση” της βιώσιμης ανάπτυξης. Κι αυτό γιατί ,όπως τόνισε και ο κος Γρύλος, η εταιρεία πλέον διαθέτει στη “φαρέτρα” της τα πιο προηγμένα και “πράσινα αεροπλάνα” όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. 

Όσον αφορά τη σύνδεση με το εξωτερικό, τους τελευταίους μήνες προστίθενται νέοι προορισμοί, διευρύνοντας τις επιλογές των επιβατών.  Σήμερα, υλοποιούνται πτήσεις από Αθήνα ή Ηράκλειο προς Λάρνακα, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Ρώμη αλλά και Αμβούργο. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι η Ρώμη, αφού πλέον πραγματοποιούνται δρομολόγια από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό Διεθνές Αεροδρόμιο Leonardo da Vinci. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SKY express ενισχύει συνεχώς την παρουσία της τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη εμπειρία σε όλους τους επιβάτες, υιοθετώντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα άνεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ