«Της μόδας» και πάλι η Ελλάδα στη διεθνή σφαίρα-Κάτω από το …πρίσμα του Monocle

Στο τεύχος Οκτωβρίου, φέτος, το Monocle αφιέρωσε σελίδα του στην Αθήνα, υπό τον τίτλο «Μαγικές πλατείες», καθώς και τρισέλιδο αφιέρωμα στην Αντίπαρο.

Η Ελλάδα φαίνεται να ανακτά το πρεστίζ της διεθνώς, με τον Τουρισμό να οδηγεί την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και τη χώρα να ξαναμπαίνει στον χάρτη του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Βρέθηκε υπό το …αυστηρό και τόσο επιδραστικό «βλέμμα» του περιοδικού Monocle, καθώς φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το τριήμερο, διεθνές «Quality of Life Conference» («Συνέδριο για την Ποιότητα της Ζωής»), το οποίο και διοργάνωσε το πασίγνωστο έντυπο. Πέρυσι, το Monocle είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «χώρα σούπερ σταρ στο soft power», κάτι που προκάλεσε αίσθηση διεθνώς και έφερε τη χώρα και πάλι στο προσκήνιο.

Στο τεύχος Οκτωβρίου, φέτος, το Monocle αφιέρωσε σελίδα του στην Αθήνα, υπό τον τίτλο «Μαγικές πλατείες», με κεντρικό πρόσωπο τον διάσημο σεφ Σωτήρη Κοντιζά και ιδιοκτήτη των εστιατορίων, «Νolan» και «Προβελέγγιος». Μάλιστα, κατορθώνει μόλις σε μια σελίδα το περιοδικό να αποτυπώσει τις νέες τάσεις που επικρατούν στην πόλη, ακολουθώντας της γραμμή σύνδεσης μεταξύ Συντάγματος και Ομονοίας.

Στο ίδιο τεύχος, ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το αφιέρωμα στην Αντίπαρο από τη Δάφνη Καρνέζη. Οι ομορφιές του νησιού, η γαλήνια ατμόσφαιρα, η υψηλή αισθητική και το design τίθενται στο επίκεντρο, μέσα από την παρουσίαση του τουριστικού θέρετρου The Rooster.

Από την Αντίπαρο στην Αθήνα

Με τον περίφημο και «ατσαλάκωτο» ιδρυτή και εκδότη του, Tyler Brûlé και τον διευθυντή Andrew Tuck, τους 25 ξένους και Έλληνες ομιλητές, καθώς και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι βρέθηκα στη χώρα και κάλυψαν τις εργασίες του συνεδρίου «Quality of Life Conference», νέος «αέρας» φύσηξε στα αθηναϊκά δρώμενα και δόθηκε το στίγμα ότι η Ελλάδα γίνεται και πάλι της μόδας.

Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και έλαβαν χώρα πάνελ με προσωπικότητες είτε διεθνούς εμβέλειας είτε με υψηλή αναγνωρισιμότητα επί ελληνικού εδάφους, όπως ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, η διευθύντρια της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, Emma Tucker, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος, Thomas Chatterton Williams, ο νευροχειρουργός Dr Philippe Schucht, η επιχειρηματίας μόδας, Μαρία Λεμού, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Κατερίνα Γρέγου, ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης, ο συνιδρυτής του διακεκριμένου ελληνικού δημιουργικού γραφείου Beetroot Design, Βαγγέλης Λιάκος, η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη σε ρόλο συντονίστριας πάνελ, η ιδρύτρια της εταιρείας ανακύκλωσης θαλασσίων αποβλήτων Σουζάνα Λασκαρίδη, ο ιδρυτής της αλυσίδας The Modernist Hotels, Κωστής Καρατζάς. Οι σύνεδροι επίσης ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της πόλης των Αθηνών.

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ