«Μόνιμη και διαρκή» συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ζητά ο Κοντογεώργης

Ο Θανάσης Κοντογεώργης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, δήλωσε ότι στην εποχή των κρίσεων που αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία. 

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), υπό τον τίτλο, «2nd Corporate Affairs Forum 2024», ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε πως βασικός ρόλος του κράτους είναι να διευκολύνει την υγιή λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

«Η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι θεμελιώδης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Οι ιδιαιτερότητες των γεωπολιτικών συνθηκών τής περιοχής και η χρηματοοικονομική συγκυρία κάνουν τη συνεργασία αυτή επιβεβλημένη. Ο βασικός ρόλος του κράτους είναι η προαγωγή της ευημερίας των πολιτών του.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε με τις πολιτικές μας τον ιδιωτικό τομέα και διευκολύνουμε την υγιή λειτουργία του. Η συνεργασία με την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είναι μόνιμη και διαρκής, θεσμική και διαφανής ώστε να αποδίδει τα μέγιστα οφέλη σε όλους. Αυτό αφορά και την παραγωγή δημόσιας πολιτικής».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, η κυβέρνηση έχει φροντίσει από την πρώτη θητεία της να κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ότι υπάρχουν «κατηγορίες» πολιτών που έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας.

«Από την πρώτη θητεία τής κυβέρνησης έχουμε θεσπίσει κανόνες ακεραιότητας και λογοδοσίας για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων και έχουμε θέσει το πλαίσιο που ρυθμίζει και εποπτεύει την επικοινωνία των θεσμικών εταίρων. Παραδείγματος χάριν, το μητρώο διαφάνειας όπως προβλέπεται από την οικεία νομοθεσία, επιβάλει υποχρεώσεις διαφάνειας ισομερώς και στο κράτος και στους ιδιώτες. Έτσι δομείται όμως και μια σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Να μην αισθάνονται ότι πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας έχουν κάποιοι λίγοι που μπορούν με ευκολία να χτυπούν πόρτες και αυτές να ανοίγουν μόνο για εκείνους. Αντίστοιχα, το δημόσιο ύφος και ήθος της εξουσίας είναι σημαντικό.

Όλοι έχουμε υποχρέωση, ειδικά όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα ή είναι πολιτικοποιημένα άτομα, να προωθούν το επίπεδο ηθικής συνείδησης της κοινωνίας. Πολλώ δε μάλλον η κυβέρνηση, τα μέλη αυτής και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Τουλάχιστον, για όσους θεωρούν ότι αυτά τα ζητήματα έχουν αξία».

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ