Χωρίς αφίξεις κρουαζιερόπλοιων η τουριστική σεζόν στον Βόλο

Θα απαιτηθεί περισσότερο από ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμάνι.

Χωρίς την άφιξη κρουαζιερόπλοιων θα κινηθεί η φετινή τουριστική σεζόν για τον Βόλο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τις φερτές ύλες να έχουν ελαττώσει το βάθος του λιμανιού κατά δυο μέτρα τουλάχιστον.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε πως μέχρι τέλη Μάϊου θα έχει γίνει η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης του λιμανιού και από τη στιγμή της εγκατάστασης του αναδόχου θα απαιτηθεί 1-1,5χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Κ. Χατζηδάκης πραγματοποιεί συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί το όλο θέμα με τις εξελίξεις αναφορικά με τα έργα αλλά και την εξέλιξη των ακυρώσεων των αφίξεων των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων άνω των 2.000 επιβατών.

Πέραν της γενικής τοποθέτησης για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην Θεσσαλία και τους αγρότες. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο Απρίλιος θα έχει δοθεί συνολικά το ποσό των 600 εκατομμυρίων για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας.

«Η πλειονότητα των κονδυλίων που είχαν δεσμευτεί, ειδικά μέσω του ΕΡΓΑΝΗ, για τους αγρότες της Θεσσαλίας έχει ήδη φτάσει στις τσέπες τους. Ένα ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ήδη έχει αποδοθεί και την ερχόμενη βδομάδα θα δοθούν και οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι και τα τέλη Απριλίου για τους αγρότες της Θεσσαλίας, είτε από αποζημιώσεις ή από άλλες πηγές ενισχύσεων, θα έχει δοθεί κονδύλι ύψους 600 εκ. ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ