Πέφτει με αργούς ρυθμούς η τιμή της βενζίνης

Η μέση τιμή της βενζίνης είναι πλέον κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ μόνο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υπερβαίνει τα 2 ευρώ

Οι τιμές για την αμόλυβδη βενζίνη υποχώρησαν σχεδόν κατά 11 λεπτά το λίτρο, ενώ ανάλογη ήταν η πτώση και για το diesel κίνησης. Ωστόσο, η υποχώρηση των τιμών στις διεθνείς αγορές δεν κράτησε πολύ. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σαφής διαφοροποίηση στις διεθνείς αγορές, λόγω νέων εκτιμήσεων για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

Η διεθνής τιμή του Brent βρέθηκε ξανά σε ανοδική τροχιά, φτάνοντας πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα, την Κυριακή η τιμή είναι στα 82,44 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Στην αντλία η εικόνα είναι αρκετά καλή, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να έχει διάρκεια, ειδικά αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα επίπεδα των 82 με 85 δολαρίων το βαρέλι.

Η μέση τιμή της βενζίνης είναι πλέον κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο και διαμορφώνεται στα 1,873 ευρώ, έναντι 1,986 ευρώ το λίτρο που ήταν τα υψηλά του διμήνου, λίγο πριν το Πάσχα. Πρόκειται για μείωση της τάξεως των 11,3 λεπτών το λίτρο. Ανάλογη είναι η εικόνα και για το diesel κίνησης, με τη μέση τιμή πλέον στα 1,608 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,704 ευρώ στις αρχές Μαΐου, μείωση δηλαδή κατά σχεδόν 10 λεπτά το λίτρο.

Συνολικά στη χώρα, η μέση τιμή της βενζίνης υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο μόνο  στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Κατά την περίοδο των υψηλών τιμών, ο αριθμός των περιοχών με τιμή πάνω από τα 2 ευρώ ήταν 21.

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ