Άνοδος σε όλο το ταμπλό του ΧΑ με οδηγούς τράπεζες και πληροφορική

Την Παρασκευή ήρθε το καλύτερο κλείσιμο της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη να δίνει εβδομαδιαία κέρδη 4,48%.

Η αγοραστική διάθεση και η όρεξη για ρίσκο, επανήλθε άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αναμενόταν άλλωστε, με το μεγάλο deal στην Epsilon Net που ενέπνευσε την αγορά και τους ιδιώτες οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση και ειδικά τον κλάδο της πληροφορικής, την ώρα που οι τράπεζες και τα blue chips με ανοδική κίνηση έδιναν τη σταθερότητα και οδηγούσαν ψηλότερα τους δείκτες.

Έτσι την Παρασκευή ήρθε το καλύτερο κλείσιμο της εβδομάδας με το Γενικό Δείκτη να δίνει εβδομαδιαία κέρδη 4,48% και με τις συναλλαγές του ταμπλό να αυξάνονται φέρνοντας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ένα κλείσιμο πάνω από τις 1.450 μονάδες.

Τράπεζες και πληροφορική ήταν οι πρωταγωνίστριες σε τζίρο, αποδόσεις και εμπορευσιμότητα, με την Εθνική και την Eurobank να ηγούνται ανεβάζοντας και τους δείκτες με νέα υψηλά οκτώ ετών που σημείωσαν, την Πειραιώς να δείχνει πολύ ισχυρή επανερχόμενη στα 3,98 ευρώ μία ανάσα από την τιμή του placement και την Alpha Bank να συνεχίζει. Ανοδικά συνεχίζει η Optima Bank.

Ωστόσο και οι άλλοι τίτλοι με βάρος στους δείκτες είχαν καλή παρουσία, με τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, Jumbo, Mytilineos, ΟΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Coca-Cola, Cenergy.

Στην πληροφορική αυξήθηκε η εμπορευσιμότητα αλλά φυσικά η Epsilon Net είχε το μεγαλύτερο τζίρο στην αγορά, με την τιμή να πηγαίνει κατευθείαν στα 12 ευρώ. Στον ίσκιο της κινήθηκαν Q&R, Profile, Ίλυδα και Performance.

Ο Γενικός Δείκτης, ξεκίνησε ανοδικά, κινήθηκε μεταξύ 11:30-15:30 διακυμάνσεις παράλληλα με την γραμμή του προηγούμενου κλεισίματος και τελικά μετά τις 15:30, η αγορά γέμισε και πέρασε πάνω από τις 1.450 μονάδες για να κλείσει στα υψηλά της ημέρας και στις 1.454.98 μονάδες με άνοδο 1,38%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 3.543.86 μονάδες, και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του δείκτη FTSEM είχε την τιμητική της, με άνοδο 2,5% στις 2.349.63 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,53% στις 1.268.96 μονάδες.

Ο τζίρος έφθασε τα 149,73 εκατ. ευρώ, με πακέτα 22,4 εκατ. ευρώ, με μεγάλα πακέτα σε Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, EpsilonNet, Jumbo, Eurobank, Cenergy, Sarantis, Optima Bank.
Ανοδικά έκλεισαν 92 μετοχές και μόνον 28 έκλεισαν πτωτικά σε μία ανοδική συνεδρίαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ