Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Υπερήφανος «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα μέσα από τον καθημερινό τους αγώνα εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Υπερήφανος «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Πιο εύκολα στην επιτυχία θα έρθει η Παραολυμπιακή Ομάδα με την βοήθεια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έπειτα από την σύναψη συμφωνίας που επισημοποιήθηκε με την υπογραφή των Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου και του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη, όπου καθιστά τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών «Επίσημο Ιατρικό Υποστηρικτή» της Παραολυμπιακής Ομάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης έδωσε το παρών στην εκδήλωση και είπε: «Αυτή η πρωτοβουλία είναι μοναδική και εκπέμπει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Θέλω να αποδώσω συγχαρητήρια στον Όμιλο και τον κ. Αποστολόπουλο. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η ευαισθησία της εταιρείας σας δεν είναι μόνο θετική για την παραολυμπιακή μας ομάδα… Είναι ο συμβολισμός που εκπέμπει και το παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ελληνική επιχειρηματικότητα, ότι πρέπει να σταθεί δίπλα στον αθλητισμό, καθώς δεν αρκούν οι κρατικοί πόροι. Πρέπει να στηρίζεται ο αθλητισμός, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο και από χορηγούς. Σήμερα εσείς κάνατε κάτι πολύ σημαντικό, το υπουργείο Αθλητισμού σας ευχαριστεί και σας αποδίδει πολλά εύσημα και συγχαρητήρια».

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Οι παροχές

Η συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έγκειται στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων με διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλείες, και σε τυχόν ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που ενδέχεται να  προκύψουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Η φιλοσοφία του Ομίλου

Η ανάληψη της υγειονομικής κάλυψης των Προ-Παραολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών αθλητών αποτελεί μία ακόμη ενέργεια που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του ομίλου, ο οποίος θέτει τον άνθρωπο και την κοινωνία στο επίκεντρο των προσπαθειών του.

Με αφορμή την ανάληψη του κρίσιμου ρόλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ως ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» (Official Medical Partner) της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με αναπηρία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση να  βρίσκεται τώρα και στο μέλλον στο πλευρό των ανθρώπων που μάχονται και κατακτούν κορυφές εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα και που από το παράδειγμά τους αντλούμε έμπνευση, αισιοδοξία και δύναμη. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας, θα είμαστε πάντα εδώ να στηρίζουμε τους αγώνες τους, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη».

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, επισήμανε «Την σημερινή εποχή είθισται οι μεγάλες επιχειρήσεις να κάνουν κάποιες δράσεις, οι οποίες τις καταξιώνουν περαιτέρω στην συνείδησή της κοινωνίας. Για εμάς, η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, τα 40 χρόνια της λειτουργίας μας που θα κλείσουμε φέτος, ήταν μέρος του dna μας. Πραγματικά δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία. Να ξέρετε ότι είναι μια συνεργασία την οποία δεν θέλουμε ο κόσμος να την εκλάβει ως πυροτέχνημα, γιατί ποτέ στον Όμιλό μας δεν ήμασταν αυτής της φιλοσοφίας. Είναι μια συμφωνία την οποία σήμερα επισήμως εγκαινιάζουμε και μια συμφωνία την οποία κάνουμε για να μείνει, για να έχει βάθος χρόνου, για να την υπηρετήσουμε με συνέχεια και συνέπεια. Οι αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται με τόσες δυσκολίες και αντιξοότητες ακόμα και στον εξοπλισμό τους, στις συνθήκες της προπόνησης, τουλάχιστον στο κομμάτι αυτό που έχει να κάνει με την προάσπιση της υγείας τους, τώρα μπορούν να έχουν το μυαλό τους ήσυχο και να εστιάσουν στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είμαστε όλοι εδώ δίπλα σας σύσσωμοι για τις ανάγκες σας, πλέον ως μέλη της ευρύτερης ομάδας της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Από αυτό εδώ το βήμα εύχομαι καλή επιτυχία για το Παρίσι. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα σας, είμαστε σύμμαχοι σας και τώρα και στο μέλλον».

Η επισφράγιση της συνεργασίας από το Γιώργο Καπελλάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Χρυσό Παραολυμπιονίκη κολύμβησης και τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης δήλωσε: «Στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έχοντας στόχο να στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό τις αθλήτριες και τους αθλητές μας για να κάνουμε όλοι μαζί περήφανους τους Έλληνες, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προσφέρει άλλη μια σημαντική παροχή στήριξης στους αθλητές μας. Από σήμερα θα έχουμε στο πλευρό μας συμπαραστάτη τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η συνεργασία με τον μεγαλύτερο Ιατρικό Όμιλο της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική με προοπτική να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο που είναι κοντά μας και τον θεωρούμε πλέον μέλος της ομάδας μας».

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Στην ερώτηση μας, για το πώς έγινε η επιλογή του Ομίλου ο κ. Καπελλάκης μας είπε: «Σίγουρα αν κάποιος ρωτήσει ποιος είναι ο κορυφαίος Όμιλος θα πάρει την απάντηση ότι είναι ο Ιατρικός Αθηνών. Κάναμε μια σχετική έρευνα για τον ποιον Όμιλο θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε και να μπούμε στη διαδικασία να παραθέσουμε τις ανάγκες μας και να έχουμε μία ανταπόκριση, στην προσπάθεια να συνεργαστούμε. Συνέβαλαν αρκετοί άνθρωποι στο να γίνει αυτή η συνάντηση και αυτή η γνωριμία, που τελικά ευόδωσε». 

Ρωτήσαμε επίσης τον κ. Καπελλάκη ποιες είναι γενικότερα οι ανάγκες Παραολυμπιακής Ομάδας. «Οι ανάγκες της παραολυμπιακής ομάδας είναι αρκετές και πολυεπίπεδες. Το καλό είναι αυτή τη στιγμή ότι ο νέος Υπουργός Αθλητισμού είναι ένας άνθρωπος που αμέσως έχει καταλάβει τις ανάγκες μας και έχει έρθει κοντά μας. Μας έχει ακούσει και είμαστε ήδη σε συνεργασία πολύ στενή και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πράγματα, κυρίως όσον αφορά την προσβασιμότητα που χρειαζόμαστε σε εγκαταστάσεις.

Επίσης, θέλουμε να αμβλύνουμε πολύ την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό. Αυτό χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις, όσο εύκολο είναι για ένα παιδί  να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, για ένα άτομο με αναπηρία αυτό δεν είναι αυτονόητο. Τις προϋποθέσεις που χρειάζονται πρέπει εμείς να τις κάνουμε πιο εύκολες. Και είναι ένας βασικός σκοπός μας αυτός. Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να δρομολογήσουμε για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο άτομα με αναπηρία στον αθλητισμό. Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι όσο εύκολο είναι να πεις σε ένα άτομο με αναπηρία να έρθει στο χώρο του αθλητισμού, τόσο δύσκολο είναι να τον κρατήσεις. Εκεί πρέπει εμείς, από την θέση της Διοίκησης, σε συνεργασία με την πολιτεία, με ιδιωτικούς φορείς, με κοινωνικούς φορείς όλο αυτό να το κάνουμε πιο εύκολο».

Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Η δέσμευση του Γιάννη Βρούτση 

Σχετικά με τις εγκαταστάσεις που έχουν μείνει αναξιοποίητες όλα αυτά τα χρόνια, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε τις εξής δηλώσεις: 

«Ένα εύλογο διαχρονικό ερώτημα είναι το πως η πολιτεία μπορεί να διασφαλίσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον αθλητισμό της χώρας. Αναγνωρίζω ότι είχαν εγκαταλειφθεί οι ελληνικές εγκαταστάσεις, είναι μια διαχρονική αμέλεια – παθογένεια του ελληνικού κράτους. Φέτος, για πρώτη φορά, αυξήθηκε πάνω από 75% ο προϋπολογισμός όλων των εθνικών αθλητικών κέντρων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Θέσαμε ως προτεραιότητα τις αθλητικές εγκαταστάσεις για πρώτη φορά. Η αξιοποίηση των πόρων είναι αρκετοί, για να μετατρέψουν και πάλι σε στολίδια τα εθνικά αθλητικά κέντρα. Όμως δεν πατάς το κουμπί όταν έχεις πόρους και γίνεται το έργο την άλλη μέρα. Η χώρα έχει κανόνες. Οι κανόνες της διαφάνειας δυστυχώς ενσωματώνουν την γραφειοκρατία. Ήδη ξεκινήσαμε μελέτες σε όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα για να κάνουμε το αυτονόητο, βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή αναβάθμιση και προσβασιμότητα. Τέλος να πω ότι τα τελευταία τρία χρόνια με απόφαση του Πρωθυπουργού, χρηματοδοτήθηκε ο αθλητισμός με 200 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους». 

Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week

Επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται από το Υπουργείο Αθλητισμού  ένα μεγάλο γεγονός στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Καπελλάκης. Ο ίδιος το ονομάζει επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού. «Όχι με την έννοια του αθλητισμού, αλλά με την έννοια συμμετοχής της κοινωνίας στον αθλητισμό. Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά. Είμαστε η προτελευταία χώρα, στις 40 χώρες της Ευρώπης που ο πληθυσμός δεν αθλείται καθόλου. Είναι μια από τις πιο αρνητικές εικόνες και παραστάσεις για την Ελλάδα και τον πληθυσμό. Δεν αθλούμαστε καθόλου και εδώ χρειάζεται να κάνουμε ένα restart και η επανεκκίνηση θα γίνει 23 Μαΐου στο ΣΕΦ. Καλεσμένοι θα είναι όλοι οι αντιδήμαρχοι αθλητισμού της χώρας. Σε συνεργασία λοιπόν με τους δήμους θέλουμε να βγάλουμε όλον τον κόσμο με ένα πρόγραμμα που θα λέγεται “Ζήσε αθλητικά – Αθλητισμός για όλους”», εξήγησε ο κ. Βρούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ