Ο Μητσοτάκης πηγαίνει «για τρίποντο» στις Ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ανεφάρμοστα όσα ζητά η αντιπολίτευση για την ακρίβεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πετύχει τρίποντο» στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία των πολιτών και να συνεχίσει να κάνει την φωνή των Ελλήνων να ακούγεται δυνατά στις Βρυξέλλες.

Σε προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να επιτύχει νέα σημαντική εκλογική νίκη μετά τις Δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές και τις Εθνικές εκλογές του 2023.

«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις δύο νίκες του Μαΐου και του Ιουνίου. Να στείλουμε και σε αυτές τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη πενταετία», συνέχισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και με το δήμαρχο Αγρινίου.

 

«Απέναντι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία των πολιτών. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη έχει πολλή μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει στη χώρα μας. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια Ελλάδα που ήταν “μαύρο πρόβατο” και να την κάνουμε πρωταγωνίστρια. Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε τη σημασία των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ που άντλησε η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε στα  έργα υποδομής στην περιοχή που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ολοκληρώνονται ενώ πρόσθεσε ότι το Αγρίνιο  είναι μια πόλη που αλλάζει και δρομολογούνται σημαντικές δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Ανάμεσα σε άλλα κάλεσε τους κατοίκους του Αγρινίου να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωκάλπες.

«Να στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές και να στείλουμε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας και όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Μας εμπιστευτήκατε στις εκλογές με εντυπωσιακό ποσοστό ευθύνης. Είναι αλαζονικό όταν κάποιοι μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41%. Μα το 41% είστε εσείς. Δημοκρατία έχουμε. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις αλλαγές. Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα στείλουμε το μήνυμα αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς».

Σχετικά με το «αγκάθι» της ακρίβειας, δήλωσε πως η διαρθρωτική απάντηση είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα και μίλησε και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η πολιτική μας δέσμευση για μείωση της ανεργίας έχει ουσιαστικά αποδώσει. Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στην ακρίβεια είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό. Τα έχουμε ξανακούσει και κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε. Σας κοιτάνε στα μάτια και σας λένε ψέματα. Θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Αυτά που μπορούν να γίνουν θα τα κάνουμε και αν κάτι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί θα σας το λέμε. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ