Η κυβέρνηση προαναγγέλλει επιτάχυνση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος δήλωσε ότι οι πολίτες έχουν δικαίως υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος δήλωσε ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες προσλήψεων, επισημαίνοντας πως πρέπει να ενισχυθεί το υπάρχουν σύστημα προσλήψεων, τις οποίες χαρακτήρισε προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Το ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικειμενικό για τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να το ενισχύσουμε, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Για παράδειγμα πολλά στοιχεία είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά οπότε δεν χρειάζεται να κάθεται ένας άνθρωπος να τα ελέγχει ένα – ένα αφού είναι πλέον διαθέσιμα, όπως πχ η εργασιακή του εμπειρία, ή το πτυχίο του, μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με το πανεπιστήμιο.

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία σημαντική επιτάχυνση και κυρίως θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων και ο ρόλος των ενστάσεων, αφού τα δεδομένα θα συλλέγονται ηλεκτρονικά, θα είναι πιο αξιόπιστα και γρήγορα τα αποτελέσματα, χωρίς μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους.

Οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ είναι η πρώτη προτεραιότητα, η δεύτερη είναι ο τρόπος που λειτουργεί το δημόσιο, τα βήματα που έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση είναι σημαντικά, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, προκειμένου να κάνουμε περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και όσες υπηρεσίες λειτουργούν με φυσική παρουσία να τις περιορίσουμε σημαντικά στον όγκο των δικαιολογητικών.

Προφανώς η αξιοποίηση του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης είναι στις μεγάλες προτεραιότητες, γι’ αυτό το λόγο θα έρθει το νομοσχέδιο για το Bonus στους δημοσίους υπαλλήλους, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση σε λίγο χρονικό διάστημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να έχει ξεκάθαρους ρόλους, ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο, ξεκάθαρες ευθύνες, ξεκάθαρη οικονομική διαχείριση, ώστε όλα αυτά μαζί να φτιάξουν ένα καλύτερο περιβάλλον για να βελτιωθεί η ζωή μας και να μειωθεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατίας δεν έπιασε τον στόχο που είχε θέσει, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν δικαίως υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Προφανώς ήταν μία ψήφος απαιτήσεων, οι πολίτες δικαιολογημένα έχουν υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση και περιμένουν η κυβέρνηση να δουλέψει σκληρά, προκειμένου να προχωρήσει και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και να ασχοληθεί σοβαρά και με την καθημερινότητα του κάθε πολίτη, προκειμένου να αρθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή.

Όλα τα κόμματα έχουν να μάθουν κάτι από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, η ΝΔ συγκέντρωσε ένα ποσοστό κάτω από τον πήχη που είχε θέσει, έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους, από τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος κινήθηκε προς την αποχή, αλλά είχε και διαρροές προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερότερα, αλλά και στα δεξιότερά της και είναι υποχρέωσή μας να εργαστούμε όλοι χωρίς ψευδεπίγραφες ταμπέλες, προκειμένου να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες».

Τελευταία Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ