Η Alpha Bank στηρίζει τις επιχειρήσεις στη Σαντορίνη με 170 εκατ. ευρώ

Η διοίκηση της Τράπεζας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί για να συναντήσει τοπικούς επιχειρηματίες

Διήμερη επίσκεψη στη Σαντορίνη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους ακμάζοντες τομείς του νησιού όπως ο τουρισμός, η εστίαση και η οινοποιία, πραγματοποίησε η διοικητική ομάδα της Alpha Bank με επικεφαλής τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη. Διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο δανείων σχεδόν 3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ελληνικού τουρισμού και ισχυρό αποτύπωμα στη Σαντορίνη όπου οι χορηγήσεις της Τράπεζας ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank αποτελεί την Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, επιλέγοντας να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των επιχειρηματιών του κλάδου.

Θετικά μηνύματα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου

Συνοδευόμενος από τον Chief Commercial Banking Τηλέμαχο Γεωργάκη, την Director Attica II, Southwestern Greece And Islands Μαρία Παπαγεωργίου και τον Director Hospitality Μιχάλη αντικείμενο την αναπτυξιακή δυναμική της Σαντορίνης και ευρύτερα των Κυκλάδων ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού υψηλού επιπέδου, εν μέσω των ιδιαίτερα θετικών μηνυμάτων για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. Στις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού, και ειδικότερα της βελτίωσης του οδικού δικτύου, της ολοκλήρωσης του
έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σαντορίνης με την ηπειρωτική χώρα, της δημιουργίας σύγχρονης μαρίνας που θα εξυπηρετεί τον θαλάσσιο τουρισμό καθώς και της σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα βήματα που απαιτούνται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και τον καλύτερο συντονισμό στην υποδοχή τουριστικών ροών, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι
δυνατότητες του νησιού και να προστατευθεί η εμπειρία των επισκεπτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, εξάλλου, στις δυνατότητες που προσφέρουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, ακόμη και σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Η ομάδα στελεχών της Alpha Bank είχε, επίσης, συνάντηση με το προσωπικό του Ομίλου στο κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής Κατάστημα της Τράπεζας κοντά στη Μεσαριά, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερες από 3.500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και πάνω από 9.000 ιδιώτες Πελάτες, διατηρώντας κυρίαρχο μερίδιο αγοράς. Κατά την επίσκεψή του στο Κατάστημα, ο κ. Ψάλτης συζήτησε με τους ανθρώπους της Τράπεζας για τις ισχυρές προοπτικές που παρουσιάζει ο τουριστικός κλάδος καθώς και για την ανάγκη διαρκούς υποστήριξης των αναγκών των Πελατών στη Σαντορίνη και ευρύτερα στις Κυκλάδες, όπου η Alpha Bank διαθέτει το ισχυρότερο δίκτυο καταστημάτων, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών αλλά και δύο πλήρεις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Βασίλης Ψάλτης: Αποφασισμένοι να στηρίξουμε την αναβάθμιση του brand Ελλάδα

Στο περιθώριο των συναντήσεών του με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, ο κ. Ψάλτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να στηρίξει ως χρηματοδότης αλλά και σύμβουλος την αναβάθμιση της προσφερόμενης εμπειρίας των επισκεπτών του νησιού, με τρόπο βιώσιμο που θα σέβεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες προόδου όλης της τοπικής κοινωνίας. «Είναι κεφαλαιώδους σημασίας να παραμείνουμε εξωστρεφείς, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα εργαλεία του ΤΑΑ αλλά και την ισχυρή δυναμική που παρουσιάζει η τοπική οικονομία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό brand, αλλά και να λάβουμε υπόψιν παράγοντες όπως η κλιματική κρίση» επεσήμανε ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας ότι «μόνον έτσι θα θωρακίσουμε την οικονομία μας αλλά και τις επιχειρήσεις από τις μελλοντικές προκλήσεις. Οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και όσες παράγουν υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα επέδειξαν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στις πιο δύσκολες στιγμές της ελληνικής οικονομίας και σήμερα δρέπουν τους καρπούς αυτής της επιτυχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργάκης, δήλωσε:

«Παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της χρηματοδότησης του τουρισμού και αποτελώντας την πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που δημιούργησε διεύθυνση που εξειδικεύεται στον τουρισμό, η Alpha Bank
επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο σε κάθε Πελάτη της, με εξατομικευμένες λύσεις που θα απαντούν στις ανάγκες του. Η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποί μας και η έμφαση που δίνουμε στο να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και συμβουλών αποτελούν τα βασικά μας όπλα που μας ξεχωρίζουν και δικαιώνουν τη θέση μας ως η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ